Menu

Meshuggah

Göteborg

Pustervik
onsdag, 22 februari 2017 kl:19:00

Luger presenterar:
Meshuggah
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Onsdag 22 februari 2017 kl 19.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Deras tekniska briljans och kompromisslösa brutalitet har tagit Meshuggah till den absoluta världstoppen inom metalgenren. Rolling Stone Magazine inkluderade bandet på deras lista när de summerade världens ”10 Most Important Hard and Heavy Bands. Respekt är synonymt med Meshuggah och nu har vi fyra nordiska livedatum i februari. Missa inte.

Det är cirka 30 år sedan idén om Meshuggah föddes hemma i Umeå. Under lika många år har gruppen förädlat sin konst och utryck, funnit nya vägar och alltid rört sig framåt. Utan att någonsin fingra på integriteten har de med sin totala brutalitet vuxit sig större och starkare för varje skiva och varje konsert.

Med 2012 års mästerverk ”Koloss” tog de sig in på den amerikanska Bilboardlistans plats nummer 17. En bedrift som väldigt få andra svenska världsartister varit i närheten av. När det kommer till extrem och avancerad metal, på ljusårs avstånd från strömlinjeformer, borde bedriften vara en omöjlighet.

I höstas släpptes uppföljaren The Violent Sleep of Reason som även den mottogs till hurra-rop från fans och kritiker. Skribenten Max Frank på publikationen MetalSucks beskrev bland annat albumet som en freaking tour-de-force; a total deconstruction of heavy music” och gav högsta betyg. Även denna placerade sig på samma plats nummer 17 på samma Billboardlista hur otroligt det än må låta. Rolling Stone Magazine placerade albumet på plats nummer två – strax efter Metallica som Messuggah bl.a. var supportband till på Ullvi 2015 – på sin lista av årets bästa hårdrocksskivor.

Genom åren har många försök gjorts för att pricksäkert beskriva hur och varför Meshuggah låter som de gör. Utan att någonsin lyckas. Ord kan inte beskriva musiken, bara dina öron och hjärna kan tolka den ojämförliga tyngd och energi den alstrar. Live är bandet ett monster.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 22 februari 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad