Menu

Midge Ure

Göteborg

Pustervik
fredag, 14 oktober 2022 kl:19:00

OBS, konserten har flyttats fram. Nya datumet är 14 oktober 2022.

KB West Presenterar:
Midge Ure
Pustervik
Datum: 14 Oktober 2022
Biljettpris ordinarie: 360 + service
Åldersgräns: 18 år
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Konserten flyttas till oktober 2022 och Midge Ure återvänder då med sin nya turné "Voice & Visions".
När vi äntligen får uppleva Midge Ure live igen efter pandemin, blir det med en show som omfattar höjdpunkter från de två bästa Ultravox-albumen från 1981 och 1982 - "Rage in Eden" och "Quartet".
I början av 1981 gjorde Ultravox anspråk på att de var ett av de väsentligaste banden på 80-talet efter den globala framgången med "Vienna". Samma år och tillbaka i studion, spelade de in sitt andra album med Ure som frontman, ”Rage in Eden”, vilket slog sig in som topp 5 i de brittiska albumlistorna. Quartet, deras tredje album med Ure, kom snabbt i följd 1982, och med inblandning av den legendariska Beatlesproducenten George Martin.
Genom att förflytta fansen tillbaka till decenniet karaktäriserat av elektronik, experiment, synthesizers och grymma låtar kommer albumens höjdpunkter att framföras, tillsammans med hits från Ures otroliga katalog.
‘I can’t begin to tell you how great it feels to be back out touring after the uncertainty of the past two years and it is especially exciting to delve back in time and revitalise two standout albums from my career, Rage in Eden and Quartet. This is the logical and emotional follow up to the 1980 tour

Midge UrePustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Datum / Tid

fredag, 14 oktober 2022 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

360

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad