Menu

Needle in the Hay (Way Out West secret show)

Göteborg

Pustervik
onsdag, 12 augusti 2015 kl:19:00

Välkommen till Needle in the Hay (Way Out West secret show)!

Observera att även om det är öppet att köpa biljetter till spelningen här så äger man endast tillträde till spelningen om man i samband med en giltig biljett även har ett giltigt 3-dagars festivalarmband till Way Out West på armen!

Det kommer att finnas möjlighet att byta in festivalbiljetten till armband på spelplatsen.
Erbjudandet gäller EJ endagsarmband till festivalen.Needle in the Hay – ta chansen att se något stort i ett litet format

I år erbjuder vi alla som köpt festivalpass att addera 300 kronor för möjligheten att uppleva en unik klubbspelning med ett hemligt band/artist av absoluta världsklass. Låt oss presentera ett nytt koncept som vi valt att kalla ”Needle in the hay”.

Way Out West vill fortsätta att på något sätt utvecklas. Det ligger i hela festivalens DNA att på ett eller annat sätt göra så år efter år. Ibland blir det stort, ibland mindre stort, alltid med avstamp i viljan att göra något grymt

Vi har länge haft en idé om att bjuda vår publik på möjligheten till unika, kvalitativa och exklusiva upplevelser utan att tala om i förväg exakt vad det är. En utmaning för oss och en kul chansning för er. Kanske får du se en världsartist på en liten intim scen, kanske får du höra din favoritplatta framföras live i sin helhet. Våga hitta nålen i höstacken!

Alla ska få samma chans. Har du ett festivalpass kan du addera 300 kr för en biljett till en separat klubbspelning med ett hemligt band eller artist. Först till kvarn gäller vid biljettsläppet.

Vi törs lova är att detta, oavsett tycke och smak, kommer att bli en högst ovanlig spelning. En unik möjlighet att se något stort i ett litet format. Något din omvärld kan komma att avundas.


Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 19.00.

Arrangör: www.luger.se

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Datum / Tid

onsdag, 12 augusti 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

330kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad