Menu

Way Out West 13-15 Augusti 2020 - 3-Dag

Göteborg

Slottsskogen
torsdag, 13 augusti 2020 kl:00:00

bBON IVER/b

En av decenniets mest betydande och glädjande framgångssagor. Förra hösten spelade han på ett fullsatt Globen och drog i somras storpublik till Mölleplatsen i Malmö, så det är bara logiskt att när Bon Iver i augusti återvänder till Way Out West gör han det i egenskap av odiskutabel headlinestjärna. Torsdag den 13 augusti intar Justin Vernon med vänner Slottsskogen för vad som banksäkert kommer bli en framtida festivalklassiker.

Fyra oantastliga album på raken – Bon Iver only make classics”, skrev musiksajten Stereogum – har fört med sig det för inte så himla längesen osannolika faktumet att Bon Iver numera är en arenaartist. Inte vilken som helst heller. Utan en som har nått dit utan att kompromissa det minsta med sin konst, snarare har Bon Ivers popularitet vuxit i takt med att han på sina senaste två skivor tagit ut svängarna musikaliskt på ett allt annat än självklart vis.

Eller som Aftonbladet formulerade det i sin recension av Globen-giget: Hur kunde den här skruvade musiken bli så stor och populär? Till saken hör att Bon Iver på scen lyckas trollbinda enbart genom att låta musiken tala för sig själv. Låtarna har all den inneboende skönhet och dramatik som krävs, stämningsfulla i nästintill varje sekund utan att för den skull upplevas lättlästa.

På ett hav av blåsintrument, märkliga pedaler, ett piano, dubbla trumset och otaliga syntar navigerar Bon Iver genom sitt breda spektrum av uttryck. Aldrig insmickrande, alltid engagerande. Ordet geni används kanske lite för lättvindigt nuförtiden, men här är det befogat. Bon Iver är en av vår tids allra bästa artister, och årets album – tokhyllade i,i – är ett välljudande kvitto på precis just det.

iframe width=560 height=315 src=https://www.youtube.com/embed/ywqO6kn1DTw frameborder=0 allow=accelerometer autoplay encrypted-media gyroscope picture-in-picture allowfullscreen/iframe

bBILJETTINFORMATION/b

bStandard Festivalpass (18+)/b
Gäller Way Out West alla tre dagar i Slottsskogen inklusive Dungen, Höjden, WOW Talks, WOW Film och Stay Out West.

bPremium Festivalpass (18+)/b
Gäller Way Out West alla tre dagar i Slottsskogen inklusive Dungen, Höjden, WOW Talks, WOW Film och Stay Out West.
10% rabatt på mat och dryck i slottsskogen samt bananpiren
Fast track till armbandsutlämningen, entrén samt på bananpiren

bVIP Festivalpass (18+)/b
Gäller Way Out West alla tre dagar i Slottsskogen inklusive VIP området, Dungen, Höjden, WOW Talks, WOW film och Stay Out West
Fast track till armbandsutlämningen, entrén samt på bananpiren

bUngdoms Festivalpass (13-17 år)/b
Gäller Way Out West alla tre dagar i Slottsskogen inklusive Höjden, WOW Talks, WOW film (ej Stay Out West och Dungen)

bTillgänglighetsbiljett:/b
Ring Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77 eller köp direkt på Ticketmaster Biljettombud.
En (1) ledsagare går med utan extra kostnad mot uppvisande av ledsagarintyg.
Det kommer att finnas ramper vid varje scenområde för rullstol i mån av plats.

bÅldersgränser/b
Folkhälsomyndighetens riktlinjer för ljudnivåer i Sverige rekommenderar att personer under 13 år inte ska utsättas för de höga ljudnivåerna som kan upplevas vid festivaler och konserter. Du måste vara över 13 år för att delta i Way Out West. För att komma in i barområden där alkohol serveras och alla Stay Out West arenor + Dungen och Lilla Dammen måste du vara över 18 år (det är en bra idé att ta med foto-ID om du är under 30 år).

bStay Out West/b
När den sista tonen spelas i Slottsskogen och området blir tyst fortsätter festivalen i arenor över hela centrala Göteborg. Det accelererar och går vidare med konserter långt in på morgontimmarna under Stay Out West-flaggan. Detta är en chans att uppleva stora artister på mindre scener med en atmosfär som känns som ingenting annat.

Vänligen notera att alla klubbar har en begränsad kapacitet och du därav inte är garanterad inträde till dessa.

Luger och Way Out West reserverar sig för eventuella förändringar av artistuppställningar och framträdanden såväl före som under festivalen. Biljetter säljs endast till festivalen och ej för enskilda artister och framträdanden och kan således inte återlösas vid inställda eller förändrade programpunkter.

Luger och Way Out West förbehåller sig rätten att ändra priser utan förvarning.

bÖVRIG INFO/b

Det finns ingen uthämtning av biljetter på plats. Alla biljetter hämtas ut innan på Ticketmasters BiljettOmbud.

Du måste byta din biljett mot ett armband vid festivalingången innan du kan gå in på festivalen eller delta på någon av Stay Out West-showerna. Datum och öppettider för armbandsutbyte finner du nedan.

Ons 12 Aug: 12:00 - 22:00
Tors 13 Aug 11:00 - 22:00
Fre 14 Aug: 11:00 - 22:00
Lör 15 Aug: 11:00 - 22:00

Mer information om festivalen hittar du på a href=https://www.wayoutwest.se/info/www.wayoutwest.se/a

Om du har frågor om festivalen vänligen kontakta info@wayoutwest.se.

Har du biljett relaterade frågor vänligen kontakta Ticketmasters callcenter på 077-170 70 70 eller viaa href=https://help.ticketmaster.se/hc/sv/requests/new?ticket_form_id=360000141574 email /a.

Arrangör: a href=http://luger.se/ www.Luger.se/a

Slottsskogen, alternativt Slottsskogsparken, är en 137 hektar stor park och stadsdel strax sydväst om Göteborgs centrum. Parken har fått sitt namn eftersom den anlades i en skog som under flera hundra år hörde till det kungliga slottet Älvsborg som låg några kilometer bort vid Göta älv. Stadsdelen Slottsskogen har en areal på 156 hektar.

Datum / Tid

torsdag, 13 augusti 2020 kl: 00:00

Plats

Göteborg, Slottsskogen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

1195kr - 3995kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad