Menu

Dream Theater + Support

Gävle

Gasklockorna
onsdag, 19 juni 2019 kl:16:30

Åldersgräns 18 år (13 år med målsman)


Dream Theater spelar i Gävle tillsammans med Tesseract, Animals As Leaders, Freak Kitchen och Jinjer.


19 juni: Gävle, Gasklockorna


Dream Theater ses som världens största progressiva metalband och de har släppt storsäljare som Images And Words och Awake. I februari släppte bandet nya skivan Distance Over Time.
Få band har influerat musiker så mycket som Dream Theater och bandmedlemmarnas musikaliska kvaliteter är på absolut högsta internationella nivå.
Dream Theater har spelat flera gånger tidigare i Sverige men det här blir deras första besök i Gävle.


Den här helkvällen bjuder också på engelska Tesseract. De spelade nyligen inför ett utsålt hus i Stockholm och de har tidigare spelat på Gefle Metal Festival. De är en av föregångarna inom djentgenren och tidigare i år kom deras fjärde album som fick namnet Sonder.


Vi ser också det amerikanska instrumentalbandet Animals As Leaders den här juniaftonen i Gävle. Sedan debuten 2009 har de setts som ett av de mest spännande banden inom progressive metal.


Göteborgarna i Freak Kitchen blir öppningsband på den här helkvällen. De släppte nyligen albumet Confusion To The Enemy där de ännu en gång visade att de är ett av Sveriges mest unika och gränsöverskridande hårdrocksband.


Jinjer


Från staden Horlivka i Ukraina kommer det progressiva metalcorebandet Jinjer. De har influenser från så skilda håll som extrem metal, soul och hiphop. Men i grunden är detta hård modern metal av högsta kvalitet. Med sångerskan Tatiana Shmailyuk i spetsen har deras liveshower blivit omtalade för en otrolig intensitet.

Datum / Tid

onsdag, 19 juni 2019 kl: 16:30

Plats

Gävle, Gasklockorna

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

695kr - 995

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad