Johan Stengård Big Band – Sinatra, Basie, Ella, Sammy…

Gävle KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Denna eftermiddag blir högtidsstund för alla storbandsälskare som gillar Basie och Frank Sinatra bland andra. Vi kan lova att vi inte kommer att få höra några spännande kluriga arrangemang och udda taktarter. Nej allt kommer att vara välbekant och spelas enligt originalarrangemangen. Och alla kommer att ha ett igenkännande leende på läpparna.

Johan Stengård brinner för att storbandstraditionen skall leva vidare. Så det är kanske inte så förvånande att han har samlat ihop ett gäng likasinnade musiker som vill spela originalarrangemang från USA. Man spelar mest arrangemang från stjärnarrangörer som Nelson Riddle, Billy May, Neal Hefti och Quincy Jones. Johan Stengård är ju inte i första hand känd som jazzmusiker utan mera förknippad med ABBA bland annat. Men sedan några år repeterar han ett storband på måndagar, då de flesta professionella musiker är lediga.

Bandet består av en blandning av etablerade musiker i andra genrer. Flera spelar i Sveriges Radio Symfoniorkester och Kungliga Symfonikerna. Eller också är de studiomusiker. Ett annat sympatiskt drag är att Johan också ger utrymme för unga jazzmusiker att få speltillfällen.

Saxar: Johan Stengård, Mats Wallin, Manne Norrhäll, Thomas Johansson och Björn Bäckström.
Tromboner: Andreas Stengård, Tomas Hillebrandt, Lars Ullberg, Kristoffer Siggstedt.
Trumpeter: Jakob Gudmundsson, Isak Åberg, Mikael Renliden M-O Svantesson.
Piano: Manne Skavfenstedt, Bas: Lars Risberg, Trummor: Daniel Kåse, Sång: Patrik Lindström


Konsertlängd: ca 2 tim inkl. paus
Arrangör: Gävle JazzClub

Konserthuset öppnar 2 timmar före konsert.
Restaurangen öppnar 1 timme före konsert.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-10 14:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: