Pierre Swärd Organ Jazzn Soul Group Med Sharon Dyall

Gävle KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Hammondorgelkungen Pierre Swärd fyller 50 år som organist och firar det med jubileumsskiva och konserter - och med Sharon Dyall som special guest.
Karaktären är blandad – från hårdsvängande, ruffiga låtar till stillsamma, känsliga ballader.
Det är jazz, soul, blues och funk som blandas friskt, dynamiskt och härligt spontant!
Gruppens sound har sitt ursprung i orgeljazzen som bl. a Jimmy Smith, Jimmy McGriff och Jack McDuff införde under femtio- och sextiotalet. Låtmaterialet är en blandning av egna och andras kompositioner och man kan få höra låtar signerade Swärd, Ottesen, Wes Montgomery, Jaco Pastorius, Roland Kirk, Hoagy Carmichael, John Coltrane, Kool and The Gang med flera.

Mångsidiga och prisade Sharon Dyall är verksam inom olika genrer, däribland soul, blues, jazz och musikal. Hon blev känd hos den breda TV-publiken i TV-serien “Varuhuset. I början av sin karriär körade Sharon bakom Sveriges pop och jazzelit och har gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund, Svante Thuresson och Nils Landgren. Sedan dess har hon vuxit till att bli en mångsidig artist som även turnerar i eget namn. Bland annat öppnade Sharon den stora internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland 2017.

Nyligen kunde vi höra Sharon i Berwaldhallens Ella Fitzgeraldhyllning tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Anders Berglund.

Sharon har även varit flitig inom musikalvärlden i musikaler såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern), “Chicago” och är nu aktuell i kriminalkomedin “Åtta Kvinnor på Kulturhuset Stadsteatern. bland annat tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern.

Sharon Dyall vo, Pierre Swärd org, Janne Ottesen g, Jocke Ekberg tr.


Konsertlängd: ca 2 tim inkl. paus
Arrangör: Gävle JazzClub

Konserthuset öppnar 2 timmar före konsert.
Restaurangen öppnar 1 timme före konsert.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-06 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: