Menu

Birds Nest Med Amanda Sedgwick

Gävle

Gävle Konserthus
onsdag, 15 april 2020 kl:19:00

Birds Nest med Amanda Sedgwick
Amanda Sedgwick altsax, Dwyne Clemons trumpet, Alexander Brott gitarr, Carl Orrje piano, Björn Lundén bas och Mattias Puttonen trummor.

Ikväll blir det hederlig swing och bebop. Som namnet antyder så finns det en koppling till Charlie ”Bird” Parkers musik.

Vi kommer att få höra ett varierat program med kompositioner från giganter som Dizzy Gillespie, Bud Powell, Coleman Hawkins och Max Roach med flera. Eller som Amanda säger själv:

Hej kära jazzälskare i Gävle! Vi i Birds’ Nest förbereder oss just nu för en liten turné och skivinspelning, kanske blir skivan till och med klar tills vi ska spela hos er i vår...

Vi ser verkligen fram emot att komma, Carl, Dwayne, Björn, Alexander, Mattias och jag, och hoppas få se er alla den 15 april. Då kommer ni att få höra vad man numera kan kalla klassisk jazz, dvs bebop, dvs jättegammeldags... ha ha! Numera har säkert bebop hamnat i fållan att den får representera någon slags kulturkonservatism, men vi vill gärna också slå ett slag för att den började som gatans musik. Vi brukar faktiskt spela till dans också och lindyhopparna verkar gilla att slänga runt varandra ackompanjerade av oss.

Konsertlängd: Ca 1 timme och 30 minuter, utan paus

Arrangör: Gävle JazzClub

Konserthuset öppnar 2 timmar före konsert.
Restaurangen öppnar 1 timme före konsert.

Datum / Tid

onsdag, 15 april 2020 kl: 19:00

Plats

Gävle, Gävle Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad