Menu

Champian Fulton Trio

Gävle

Gävle Konserthus
söndag, 26 april 2020 kl:14:00

Champian Fulton Trio
Champian Fulton sång, piano, Hans Backenroth bas, Kristian Leth trummor.

I kväll tackar vi vår gode vän danske trummisen Kristian Leth och vår egen superbasist Hans Backenroth att vi har äran att få presentera den amerikanska pianisten och jazzsångerskan Champian Fulton. Champian har hämtat mycket av sin inspiration i att hon redan i unga år lyssnade på och tog till sig jazzsångerskor som Dinah Washington, Sarah Vaughan och Billie Holiday. Lägg till detta pianister som Bud Powell, Red Garland och Erroll Garner och vi har en absolut högklassig världsartist på vår scen.

Champian Fulton föddes i Oklahoma, men känns som en självklar del av New York. Hon är pianisten och vokalisten som inte ryggar för att sväva ut i jazzig nostalgi. När hon och hennes trio tolkar the Great American Songbook är det bara att blunda och föreställa sig New Yorks skyskrapor i sepiatoner. Hon står för en jazz som är traditionell och djupt förankrad i historien. Det handlar om standardlåtar som Tea for Two, September in the Rain och Sometimes I’m Happy, framförda med djup och stark känsla.

Champian Fulton har utsetts till Rising Jazz Star av DownBeat Magazines kritiker och Jazz Magazine korade henne till 2017 års Female Jazz Vocalist of the Year. Inte så konstigt, Fulton har en stark och känslig röst som får ut det mesta av de gamla textraderna. Dessutom spelar hon piano lekfullt, lätt och med stor känsla. Sitt första framträdande inför publik gjorde hon som tioåring – så rutin saknas inte heller. Nu kommer hon till Gävle Jazzklubb för en ”Trip down memory lane”.

Så här tycker Champian om att komma till Gävle JazzClub:

I am VERY excited to come and play in Gävle JazzClub. I am having a great time with new Scandinavian Trio, Hans Backenroth and Kristian Leth. We have been touring around Sweden and Denmark and I am thrilled to meet my Scandinavian fans. See you April 26th in Gävle.

Konsertlängd: ca 2 tim inkl. paus
Arrangör: Gävle JazzClub

Konserthuset öppnar 2 timmar före konsert.
Restaurangen öppnar 1 timme före konsert.

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900. Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172900.

Datum / Tid

söndag, 26 april 2020 kl: 14:00

Plats

Gävle, Gävle Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad