Menu

Jonathan Johansson

Gävle

Gävle Konserthus
fredag, 1 maj 2020 kl:21:00

Jonathan Johansson släpper nya albumet Scirocco i februari nästa år. Under våren 2020 väntar turné – med start i Göteborg den 25 mars.

En av våra främsta är tillbaka. En av våra främsta när kommer till att förena tänkvärt allvar med sprittande lekfullhet, noga genomarbetade pretentioner med spontan hänryckning, samtidsbetraktelser med självgranskande introspektion och framåtblickande R&B-pop med elektroniska stämningslandskap. Jonathan Johansson är också en av våra främsta liveartister och i samband med nya albumet ”Scirocco”, som släpps i februari nästa år, ger han sig ut på en efterlängtad turné.

Albumet ”Scirocco” föregås av singeln För oss, en introduktionsmonolog betitlad Gnuflocken & tjockteven samt en audio- och videoinstallation som bland annat visats på Fotografiska i Stockholm i veckan. Albumet är det första sedan ”Love & Devotion” (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan hyllade ”Lebensraum!” (2015). Albumet blev till ingens förvåning en av det årets högst betygsatta svenska skivor. Sedan debuten med ”En hand i himlen” 2009 har Jonathans samtliga släpp belönats med mängder av pressrosor och allehanda prisnomineringar. Att ”Scirocco” kommer fortsätta i samma bana råder det ingen tvekan om.

KAKEL i Gävle Konserthus riktar sig till alla som gillar en intim känsla med stående publik. På KAKEL hittar du det som verkligen är på G i popsverige. Mitt i konserthusets foajé bygger vi scenen för att skapa närhet mellan artist och publik. Många vill kalla det klubb, vi kallar det KAKEL!

Stående publik, inga sittplatser, onumrerat.
Ledsagare går fritt.

Åldersgräns 13 år

Längd: Ca 70 min utan paus

Arrangör: Gävle Konserthus


Jonathan Johansson
2024-07-15 20:00:00
Blandat, BORGHOLM, Kackelstugan Lilla Ute



Jonathan Johansson
2024-07-26 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping



Jonathan Johansson
2024-08-16 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada

Datum / Tid

fredag, 1 maj 2020 kl: 21:00

Plats

Gävle, Gävle Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad