Menu

David Henriksson & Daze Delight

Gävle

Gävle Konserthus
onsdag, 6 oktober 2021 kl:17:00

David Henriksson & Daze Delight

Gitarristen David Henriksson är nyligen hemkommen efter att i 2,5 år ha varit bosatt i Nashville, som också kallas ”Music City”. Under de åren turnerade han runtom i 35 av USA’s delstater, spelade med 12 artister som toppat Billboards-countrysingellista och gjorde många framträdande på de ikoniska konserthusen Grand Ole Opry House och Ryman Auditorium.

David är uppvuxen i Tumba strax söder om Stockholm, med folkmusicerande föräldrar och en gedigen vinylsamling där han bland annat fastnade för mycket 70-talsrock. Efter några års försök med både fiol och akustisk gitarr var det när han i tidiga tonåren fick sin första elgitarr och blev introducerad till Stevie Ray Vaughans bluesrock som han hittade sitt kall på riktigt. 8 års musikstudier på både gymnasiet, folkhögskola och högskola följde, och förutom ett originalband som hållit ihop sedan högstadiet startade han även två coverband och undervisade flitigt. Allt för att kunna ha gitarren som levebröd.

2014 gick första resan till USA och den gav så mycket inspiration att David spenderade flera år med att försöka få ett arbetsvisum och slutligen lyckades flytta ”overseas” sommaren 2017.

I detta projekt bjuder David med sig några av sina svenska favoritmusiker och slänger ihop en smoothie med svänget från bluesen, improvisationsandan från jazzen, twanget från countryn, tyngden från rocken och spelmansglädjen från folkmusiken.

David Henriksson sång, elgitarr, Daniel Karlsson keyboard, Patrik Engström bas, Andreas Hammarqvist trummor.

Konsert längd: ca 1,5 tim utan paus.

Arrangör: Gävle JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908

Datum / Tid

onsdag, 6 oktober 2021 kl: 17:00

Plats

Gävle, Gävle Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad