Menu

Näss - Cie Massala

Gävle

Gävle Teater
torsdag, 3 oktober 2019 kl:19:00

a target=_blankhref=http://www.gavleteater.se/images/nya_salongen.pdfKlicka här för att se Gävle Teaters salongsplan/a

Näss har fötts ur kontrasten mellan en framåtskridande modernitet och hårt fastlåsta traditioner i det marockanska samhället. Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala låter motpolerna samspela i dansverket.

Med en fot i Marocko och den andra i Paris-förorten Val-de-Marne lånar Cie Massala uttryck från stilar som hiphop, samtida dans och nycirkus. I skapandet av Näss har också marockanska folkdanser fått utgöra källor till inspiration. Allt från krigsdanserna taskiouine och reggada med sina rytmiska trumslag till ahidous, en mer festlig dans med tamburin och kollektiva handslag. När dessa möter, spelar och blir ett med Parisförortens hiphop – då får du en fusion av de sju dansarnas energier och kroppar. Med hög teknisk skicklighet låter de oss se kraften och konflikten i att komma samman.

OM KOMPANIET
Cie Massala grundades 2010 av dansaren och koreografen Fouad Boussouf. Utöver det koreografiska arbetet är kompaniet socialt och kulturellt engagerat genom olika typer av kurser och aktiviteter.

P.S. VISSTE NI ATT…
Nass (näss) betyder folk på arabiska. Titeln hänvisar till den marockanska folkmusikgruppen Nass el Ghiwane, som var bland de första att introducera moderna västerländska instrument samtidigt som de inspirerades av den antika Gnawa-musiken.

Föreställningslängd: 55 min utan paus

Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!

Datum / Tid

torsdag, 3 oktober 2019 kl: 19:00

Plats

Gävle, Gävle Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad