Menu

Ta Det Som En Man - En Föreställning Av Och Med Hampus Nessvold

Gävle

Gävle Teater
lördag, 14 mars 2020 kl:19:30

Skådespelaren, artisten och programledaren Hampus Nessvold kommer till Gävle Teater igen!
Föreställningen är en förlängning av den hyllade och uppmärksammade boken ”Ta det som en man” där han ifrågasatte dagens samhällsnormer och klichéartade mansideal.
I den humoristiska, musikfyllda och något tragiska scenföreställningen ”Ta det som en man” får vi följa med Hampus på en personlig och tankeväckande resa - om att vara man och samtidigt inte känna igen sig i mansrollen. Från barndomen i Värnamo via tonåren till vuxenlivet.

• ”Min svaghet har blivit min styrka och mina frågetecken har blivit utropstecken. Jag är en man. Inte den som är tyst och håller ihop. Jag är den mannen som gråter ut i Länsförsäkringars växeltelefon, kramas utan ryggdunk, säger ”jag älskar dig” utan ”broh”, nynnar på Harry Potter Theme Song under sex och som vägrar vara svart eller vit. Jag är rosa, blå, lila, grön och alla andra jävla färger. Jag är okomplicerad och invecklad, vacker och ful, smart och naiv. Och jag vill att du tar mig, för den jag är. Kom. Kom nära”, säger Hampus.

Föreställningen regisseras av Mia Skäringer.

• ”Att göra den här föreställningen tillsammans med Mia är en dröm jag fortfarande är rädd att jag ska vakna upp ifrån. Förutom att hon alltid har varit en av mina största idoler så brinner vi för samma frågor och jobbar för samma sak, men ur två olika perspektiv. Hennes ärlighet, värme och kärleksfulla sätt att ta sig an mig har gjort att det inte känts annat än självklart och enkelt att lägga min historia i hennes händer. Så har det känts från första stund”, avslutar Hampus.

Om Hampus Nessvold
Skådespelaren, artisten och programledaren Hampus Nessvold föddes 1996 i Värnamo. Han har beskrivits som en multitalang och upplevs som orädd med ett unikt sätt att blanda allvar med gränslös humor.

Föreställningslängd: 90 minuter utan paus
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis.

Datum / Tid

lördag, 14 mars 2020 kl: 19:30

Plats

Gävle, Gävle Teater

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad