Menu

Ulf Ivarsson - Solokonsert

Gävle

Gävle Teater
måndag, 16 mars 2020 kl:19:00

Supportakt - Slim Vic
Våren 2015 stod Ulf på Gävle teaters scen, då var det första gången han presenterade egen musik framförd på bas. Sen dess har sounded förfinats och fördjupats. 7 februari 2020 släpps debutalbumet Lower Zone på Lamour Records.
Som förband tänker jag att jag presenterar mig själv och mitt nya projekt som jag jobbar med nu, dvs Glitch Scratch där jag skapar musik med 10 st vinylspelare. Halft skrivet, halft improviserat. Projektet tar avstamp i samarbetet med Graham Dunning från england och har fått stöd från Konstnärsnämnden.

Presentation av albumet:
Lamour är stolt att få presentera Ulfs Ivarsson solodebutalbum Lower Zone!
På ytan är kopplingen mellan artist och bolag tydlig till staden Gävle men under ytan så finns en längtan och lust för Ulf att skapa gränsfri musik med basgitarren som huvudinstrument.
För Lamour är vi extra glada att få presentera en release med en mycket etablerad artist som möjliggör att många personer kommer få uppleva mer experimentell musik från Ulf.
Ulf Ivarsson är en av Sveriges mest meriterade basister med en bakgrund i rock, jazz, folk, blues och experimentell avant garde.
Ulf Ivarsson har bla samarbetat och spelat med Hedningarna, Thåström, Dileva, Magnus Stinnerbom & Västanå orchestra, Nicolai Dunger, Rolf Wikström och många fler.
Han tar nu klivet att presentera en solodebut platta under sitt egna namn. Ulf har tidigare vunnit grammis för årets album som producent för Thåström albumet ”kärlek är för dom” samt är sedan 2005 fast medlem i Thåströms. Ulf har även producerat ”beväpna dig med vingar” och ”den morronen”

LAMOUR RECORDS | RECORD STORE | PODCAST
Art diversity, positivism & dedication since 2008.

Föreställningslängd: 1 tim 10 min
Onumrerad salong
Ungdommar och studenter köper sina biljetter i Gävle Teaters biljettkassa

Datum / Tid

måndag, 16 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Gävle, Gävle Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad