Menu

20 År Med Mig - Özz Nûjen

Gävle

Gävle Teater
onsdag, 28 april 2021 kl:19:00

En av Sveriges största, mest omtalade, frispråkiga och roligaste komiker Özz Nûjen firar 20 år på standup scenen med en Jubileumsturné hösten 2020 med showen
20 år med mig - Özz Nûjen

Hans stand-up succéer har setts och älskats runt om i landet och i denna show bjuder han på nyskrivet material blandat med sina roligaste och bästa rutiner. Han berättar om sina sämsta gig, pinsammaste stunder, om den snåriga vägen fram till att bli bäst och vad som gör ett skämt till att ena dagen bli så roligt att publiken skrattar så snoret rinner till att nästa dag falla platt. Vad händer då i rummet och i Özz huvud?

Özz Nûjen har i tjugo år varit en av dem, om inte just den, som har betytt mest för svensk standup i allmänhet och dess utveckling i synnerhet. Özz är förmodligen också Sveriges enda standupkomiker som medverkat i två franska storfilmer, varit ’Puck’ i Shakespeares ”Midsommarnattsdröm”, ’Carlsson’ i Strindbergs ”Hemsöborna”, Molina i ”Spindelkvinnans kyss” och ’Gycklaren’ i Nobelpristagaren Dario Fos ”Mistero Buffo”.

Med sitt oefterhärmliga sätt hans förmåga att roa och oroa kommer Özz nu att avslöja saker om sig själv, sina kollegor och standup-branschen.
Det blir spännande och med all säkerhet också ibland överväldigande.
Från Jan Guillou till Greta Thunberg, från sitt favoritlag AIK till vandrande pinnar och från religiösa fanatiker till kvart i tre ragg. Ja, när Özz står på scen så kan allt hända.

”Kom och fira med mig när jag gör det jag älskar mest. Standup som roar och oroar. Puss och kram!” - Özz Nûjen.

Föreställningslängd: 1 tim 15 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!

Datum / Tid

onsdag, 28 april 2021 kl: 19:00

Plats

Gävle, Gävle Teater

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad