Menu

Virpi Pahkinen - Black Rainbow

Gävle

Gävle Teater
tisdag, 5 oktober 2021 kl:17:00

Virpi Pahkinen är dansmystikern som utan tvekan har skapat sitt eget universum. Hennes verk präglas av en intensiv scennärvaro och kan upplevas som närmast sakralt. Pahkinen har förmågan att uppfattas som både andlig och jordnära på samma gång. Hennes unika rörelsevokabulär har liknats vid såväl ett smidigt kattdjur som en skorpion med gadden redo att hugga. Med sitt skulpturala formspråk och poetiska mantra befäster hon sin position som en av Sveriges mest älskade koreografer – definitivt som den mest kärnfulla och egensinniga. Precis som Pahkinens tidigare verk utlovar Black Rainbow mysticism och rituell precision. På en scen inramad av mobila tygskulpturer gestaltar fem dansare, däribland Virpi själv, en resa in i kroppen – vackert drabbande med Pahkinens omisskännliga rörelsespråk.
De dansare som delar scen med Virpi kommer från en mängd olika discipliner och erfarenheter en hisnande snabb locking-mästare möter en ballerina på tåspets och en yogi beskriver en barfotameditation i luften. I samspel med Jonas Sjöbloms hypnotiska musik blir Black Rainbow både konkret och gåtfull.
Black Rainbow är en inre resa. En ciceron, som väljer omvägen och tillåter dansresenären att bli fri. Black Rainbow är en väg ut för den som stirrat sig blind på googlemaps.
Turnerar med Dansnät Sverige

Föreställningslängd: 1 timme
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!

Datum / Tid

tisdag, 5 oktober 2021 kl: 17:00

Plats

Gävle, Gävle Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad