Menu

Georg Riedel Secret Song

Gävle

Gevaliasalen, Onumrerat
söndag, 20 september 2020 kl:14:00

Georg Riedel har varit en del av det svenska musiklivet i 6 decennier och har satt outplånliga spår i den svenska kulturen och har påverkat oss alla.

Med denna grupp har han valt att samarbeta med några av de främsta jazzmusikerna i landet. Basen har han den här gången ställt åt sidan för att istället leda gruppen. Musiken ger en varierad bild och upplevelse av hans bredd som musiker, men också ingångar till hans personliga bakgrund
Han debuterade med Lars Gullin i 50-talets början och har spelat bas med Jan Johansson Bengt Hallberg Arne Domnérus Radiojazzgruppen, med flera.

De flesta känner kanske Georg genom hans odödliga visor som under flera decennier sjungits av flera generationer barn och vuxna, som arrangör av klassiker som Sakta vi går genom stan eller som basist på Jan Johanssons Jazz på svenska.

En annan av hans bedrifter är att han med över 1800 verk registrerade hos STIM – i omfattning från enkla visor till en hel opera (!) – har slagit rekordet som den mest produktive svenska kompositören genom tiderna.

Fyllda 85 år skriver han bättre än någonsin, och har valt att skriva ett antal helt nya kompositioner för en speciellt sammansatt grupp bestående av några av landets främsta musiker. Trots att Georg inte är med och spelar själv sätter han sin helt omisskännliga prägel på musiken.

Georg Riedel spelar för en gångs skull inte själv i den här konserten, han agerar istället presentatör. P g a coronaläget medverkar Georg på en film han spelat in åt oss för detta tillfälle.

Ur LIRAS recension: Jag är väldigt förtjust i klangen hos det här bandet, den solistiska höjden, och rikedomen i Riedels kompositioner. Det är ny svensk musik när den är som allra bäst. /Bertil Fält

Fredrik Ljungkvist – klarinett sopran och tenorsax Adam Forkelid – piano Mattias Ståhl – vibrafon Pär-Ola Landin – bas Jon Fält – trummor
Georg Riedel – kompositör och presentatör (medverkar via en film p g a coronaläget).

Konsertlängd: Ca 60 minuters, ingen paus.

Arrangör: Gävle JazzClubb i samarbete med Gävle Konserthus.

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare går in gratis, men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172900.

Datum / Tid

söndag, 20 september 2020 kl: 14:00

Plats

Gävle, Gevaliasalen, Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad