Menu

Isabella Lundgren

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 14 september 2021 kl:17:00

Spelplats: Stora Scen, Södra Teatern


Datum: 14 september 2021 kl. 19:00


Åldersgräns: 18 år (13 år i målsmans sällskap)


Denna gudabenådade sångerska som är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt. Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt.
Dan Backman, SVD


Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Få har förmågan att som hon trollbinda sin publik med hjälp av en fantastisk röst och en unik intensitet.


Nu är Isabella aktuell med nytt material. I mars släpper hon albumet: Look for the silver lining, en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, med klassiker som ”Smile” och ”Fly me to the moon”. Det är en skiva sorg och om hopp. Om den ovisshet och det lidande som ett mänskligt liv innehåller, men med en förtröstan över den mänskliga godheten.


"Den som har ett varför kan överleva nästan alla hur", skrev filosofen Fredrik Nietzsche.
Jag har stått mitt i många hur som varit så smärtsamma att jag undrat om jag skulle komma ut på andra sidan.
Men det har jag gjort, varenda gång.
Fastän jag har varit så nära den gapande avgrunden.
Precis som så många före mig,
För mänskligheten är en särskilt uthållig art, som kan resa sig ur askan och förvandla det fruktansvärda till något vackert."
Isabella, dec 2020 Stockholm.


På turné:
Isabella Lundgren, sång
Carl Bagge, piano
Niklas Fernqvist, bas
Daniel Fredriksson, trummor
Daniel Migdal, violin
Henrik Naimark-Meyers, violin
Riikka Repo, viola
Fred Lindberg, cello


Isabella Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon ockå tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.


2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 14 september 2021 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad