Menu

Andrea Constanzo Martini

Göteborg

3:e Våningen
torsdag, 27 april 2017 kl:17:00

Andrea Costanzo Martini, italiensk-israelisk dansare och koreograf, gästade oss 2015 och vi är väldigt glada över att ge göteborgspubliken chansen att möta honom än en gång. Med några av världens mest framstående kompanier på sitt CV (Cullbergbaletten, Batsheva Dance Company m.m.) är han med all säkerhet en danskonst-chans du inte får missa. Scarabeo, angles and the void är en absurd, nyskapande och humoriskt duett där Andreas bakgrund som balettdansare på ett tekniskt briljant sätt lyser igenom.


Scarabeo är det italienska ordet för skarabé, en skalbagge som av de gamla egypterna användes som symbol för den gudomliga cykeln av återfödelse. Scarabeo är också det italienska namnet på sällskapsspelet Alfapet som går ut på att med olika bokstäver på begränsad yta bilda ord. Ordet scarabeo utgör med dessa båda betydelser en metaforisk grund för föreställningens metod och uttryck.
Genom att behandla kroppen som fysiskt objekt snarare än en förmedlare av känslor har rörelsemönster skapats som sedan satts samman till en abstrakt narrativ berättelse. Inom koreografins snäva ramar blir det rent kropppsliga – kött, skinn och ben – samt den fysiska ansträngningen och publikens blick de element som håller dansarna vakna och som för föreställningen framåt i ständig förvandling.


3:e Våningen är en konstnärsdriven dansscen, utställningshall och studio.
Sammanlagt 600 kvadratmeter för samtida dans och konstuttryck som fokuserar på rörelse och rumslighet.

Hösten 2010 påbörjade Gun Lund och Lars Persson ett nytt kapitel i svensk danshistoria. En rejäl expansion från deras tidigare scen 24 kvadrat – Sveriges minsta dansscen – som de drivit sedan 2002. 3:e Våningen ligger i Carnegie sockerbruk, vid Göteborgs hamninlopp, i direkt närhet till en mängd konstnärsateljéer, kreativa näringsverksamheter, Konsthallen Röda Sten mm.

Datum / Tid

torsdag, 27 april 2017 kl: 17:00

Plats

Göteborg, 3:e Våningen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad