Menu

Fields In Motion - Gun Lund

Göteborg

3:e Våningen
fredag, 26 januari 2018 kl:18:00

FIELDS IN MOTION
Gun Lund och E=mc2 Danskonst

Kan ett ”vanligt” scenrum utgöra en ny och oväntad plats för en dansföreställning?
Ja, om man som koreografen Gun Lund varit en nomadisk vandrare. Ända sedan 80-talet har hon deltagit i erövringen av det offentliga rummet med stora omtalade dansverk.?
I det nya verket Fields In Motion knyter Gun Lund ihop erfarenheter från tidigare arbeten i stadsrummet och naturen. Detta arbete anknyter i hög grad till konstnären Robert Smithsons begrepp om site och non-site. Site är en plats utanför galleriet och den senare ett förkroppsligande och dokumentation inne i galleriet.


Här byter med andra ord site och non-site plats. Den annorlunda rumsligheten bidrar till en ny och spännande upplevelse. Koreografen är van att dra ut de långa linjerna i landskapet, här sker istället en förtätning och koncentration. Med sju dansare på scen finns stora möjligheter att skapa former, linjer och strukturer. Bilden är abstrakt, men representerar ändå en faktisk plats (site). Resultatet är överraskande. Fields In Motion är en föreställning med urbana förtecken.


Föreställningen har urpremiär 30 november 2017 kl 19:00 på 3:e Våningen i Göteborg.


3:e Våningen är en konstnärsdriven dansscen, utställningshall och studio.
Sammanlagt 600 kvadratmeter för samtida dans och konstuttryck som fokuserar på rörelse och rumslighet.

Hösten 2010 påbörjade Gun Lund och Lars Persson ett nytt kapitel i svensk danshistoria. En rejäl expansion från deras tidigare scen 24 kvadrat – Sveriges minsta dansscen – som de drivit sedan 2002. 3:e Våningen ligger i Carnegie sockerbruk, vid Göteborgs hamninlopp, i direkt närhet till en mängd konstnärsateljéer, kreativa näringsverksamheter, Konsthallen Röda Sten mm.

Datum / Tid

fredag, 26 januari 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, 3:e Våningen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad