Menu

Helena Franzén - Extended

Göteborg

3:e Våningen
onsdag, 14 februari 2018 kl:19:00

Franzén djupdyker i det solistiska arbetet med verket Extended, denna gång är det hon själv som dansar, ”det är nu eller aldrig”... som hon själv uttrycker det.
Hon fortsätter sitt utforskande kring idéer som rör tid, sinnesförnimmelser och det mänskliga minnet. Är det möjligt att återerövra och hävda sin äganderätt till ett fysiskt minne??
Extended är ett retrospektivt solo där minnen från dåtid och nutid blandas samman och tolkas om. Rörelsefragment dyker upp och gör sig påminda, spår som kommit på avvägar tar plats på nytt och skapar nya fysiska sensationer.
Tillsammans med Håkan Jelks projektioner och kompositören Jukka Rintamäkis melankoliska ljudlandskap, skapas olika meditativa tillstånd, där människa, koreografi och natur existerar på samma villkor.
Solot Extended består av ett rum i rummet, en mobilscen konstruerad som en tresidig box av trä, där Helena dansar inramad av Håkan Jelks projektioner. Projektioner som speglar utsatta, karga landskap, fragment från Franzèns och Jelks resor till Island och Färöarna. Här samspelar teknikens artificiella värd med den mänskliga kroppen och det som hör naturen till.
Verket Extended ger betraktaren möjlighet att närma sig dansen, vässa sina sinnen och fysiskt uppleva de olika delikata skiften och stämningar som byggs upp av musik och bild.
Extended är en hyllning till kroppens egen intelligens, ett erbjudande om en mental hållplats långt från allt brus.


..” att jag i frihet rör vid ordlösa hemligheter”..
Ingmar Bergman om filmen ”Persona”


Koreografi och dans: Helena Franzén
Musik: Jukka Rintamäki
Kostym: Helena Franzen/ Skrädderikompaniet LiLaRo
Projektioner och foto: Håkan Jelk


3:e Våningen är en konstnärsdriven dansscen, utställningshall och studio.
Sammanlagt 600 kvadratmeter för samtida dans och konstuttryck som fokuserar på rörelse och rumslighet.

Hösten 2010 påbörjade Gun Lund och Lars Persson ett nytt kapitel i svensk danshistoria. En rejäl expansion från deras tidigare scen 24 kvadrat – Sveriges minsta dansscen – som de drivit sedan 2002. 3:e Våningen ligger i Carnegie sockerbruk, vid Göteborgs hamninlopp, i direkt närhet till en mängd konstnärsateljéer, kreativa näringsverksamheter, Konsthallen Röda Sten mm.

Datum / Tid

onsdag, 14 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, 3:e Våningen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad