Menu

A Wordless Story - Ida MacGregor och Joanna Latala

Göteborg

3:e Våningen
lördag, 10 mars 2018 kl:16:00

A Wordless Story
Ida MacGregor och Joanna Latala


I gränslandet mellan konsert och musikdramatisk föreställning möter vi operasångerskan Ida MacGregor och cellisten Joanna Latala. A Wordless Story är en berättelse om upptäckten av att ha en röst, en kropp och en medspelare.


Ida MacGregor och Joanna Latala låter nyfikenheten visa vägen. Med rötter i den klassiska musiken experimenterar duon med konsertens traditionella form. Kan hela kroppen och rummet vara ett instrument och gå bortom bara musiken för att berätta en historia? Kan varje rörelse och ljud som sker på scen ha en mening?


Historien som berättas är den om upptäckten av att ha en röst, en kropp och en medspelare. Det är nyfikenheten över vilka ljud som kan skapas och vilka fysiska barriärer som kan brytas mellan sångare och cellist som drivit processen. Som hjälp har de haft Åsa Thegerström, dansare och koreograf och Anne Södergren, lektor i scenisk gestaltning.


Medverkande:
Ida MacGregor, röst
Joanna Latala, cello
Åsa Thegerström, rörelsecoach
Anne Södergren, coach i scenisk framställning


3:e Våningen är en konstnärsdriven dansscen, utställningshall och studio.
Sammanlagt 600 kvadratmeter för samtida dans och konstuttryck som fokuserar på rörelse och rumslighet.

Hösten 2010 påbörjade Gun Lund och Lars Persson ett nytt kapitel i svensk danshistoria. En rejäl expansion från deras tidigare scen 24 kvadrat – Sveriges minsta dansscen – som de drivit sedan 2002. 3:e Våningen ligger i Carnegie sockerbruk, vid Göteborgs hamninlopp, i direkt närhet till en mängd konstnärsateljéer, kreativa näringsverksamheter, Konsthallen Röda Sten mm.

Datum / Tid

lördag, 10 mars 2018 kl: 16:00

Plats

Göteborg, 3:e Våningen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad