Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 16:00

Digital Footprints // Gun Lund och Åke Parmerud

3:e VåningenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Vi lämnar alla spår efter oss - vi vill lämna spår efter oss, bli ihågkomna. En del spår är mer konkreta än andra. Foten som trampar marken, förflyttningen över ett torg eller en scenisk yta. Men vad blir kvar? Är spåren som dansarna formar i rummet bestående annat än i vårt bleknande minne - det mänskliga arkivet.


I Digital Footprints är det de virtuella spåren som står i centrum - ett samspel mellan kropp och elektronik. Tillsammans med kompositören och videokonstnären Åke Parmerud har Gun Lund med ensemble utvecklat ett interaktivt system för sceniskt bruk. Dansarna styr skeendet genom rörelsens riktning och dess acceleration. Återkopplingen mellan kropp och teknik är subtil, men det blir inte ett slumpmässigt utan ett medvetet skapat mönster, unika digitala fotspår på scenen.


Föreställningen väcker också frågor om de spår vi lämnar efter oss. Idag loggas ju allt på nätet, de stora jättarna följer och utnyttjar våra elektroniska spår. Konsten vill komplicera, ställa frågor, här på ett mer implicit sätt. Men det är samtidigt fullt tillräckligt att njuta av skönheten i bilder och rörelser, låta sig svepas med av den digitala rörelsen som kroppen formar i rummet.


Idé & koreografi - Gun Lund
Musik, projektioner och interaktiv teknologi - Åke Parmerud
Dans - Rebecca Evanne, Hannah Karlsson, Olof Persson
Scenteknik - Finn Pettersson


3:e Våningen är en konstnärsdriven dansscen, utställningshall och studio.
Sammanlagt 600 kvadratmeter för samtida dans och konstuttryck som fokuserar på rörelse och rumslighet.

Hösten 2010 påbörjade Gun Lund och Lars Persson ett nytt kapitel i svensk danshistoria. En rejäl expansion från deras tidigare scen 24 kvadrat – Sveriges minsta dansscen – som de drivit sedan 2002. 3:e Våningen ligger i Carnegie sockerbruk, vid Göteborgs hamninlopp, i direkt närhet till en mängd konstnärsateljéer, kreativa näringsverksamheter, Konsthallen Röda Sten mm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-14 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: