I En Särskilt Utsatt Situation

Angereds TeaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Rummet är inte längre ett rum utan en brottsplats.
Festen är inte längre en fest utan en plats för vittnesmål.
Vad hände när, vem gjorde vad, vem pratade med vem?
Vad var det vi ville och inte ville den kvällen?

Med utgångspunkt i ett verkligt rättsfall vill föreställningen I en särskilt utsatt situation väcka engagemang och skapa diskussion om sexuella gränser, normer och förväntningar på unga människor idag utifrån rådande könsnormer och samhällsklimat.

Regi: Johanna Larsson.
Medverkande: Dilan Amin, Mikaela Knapp, Kimiya Faghih och Erik Lennerblad

Föreställningens längd: Ca 80 min utan paus

Rek. ålder: 14 år.

Rullstolsplats
Uppge om du önskar rullstolsplats vid bokning.

Hörselhjälpmedel finns. Gästens egen hörapparat används. Uppge om du önskar
hörselhjälpmedel vid bokning.

www.angeredsteater.se

Angereds teater är en scen för nyskriven dramatik för barn, ungdom och vuxna och ligger i kulturhuset Blå Stället i Angered, Göteborg.

Teatern äger även Andra stället, som bland annat innefattar teaterns kontor, en danslokal och en stor teatersal som används för repetitioner och vissa föreställningar. Tidigare hyrdes lokalerna ut till KulturATOM som använde lokalerna som fritidsgård.
Teatern startades på 1970-talet av och hade då i sin ensemble bland andra Sven Wollter. Teatern tillhörde tidigare Göteborgs Stadsteater men är sedan 1996 en egen teater.

Under olika perioder har teatern haft samarbeten med det intilliggande Angeredsgymnasiet. Avgångseleverna på gymnasiets teaterprogram har då fått spela sina slutproduktioner på Angereds teater. I föreställningen Hamlet, 2003, medverkade både elever från gymnasiet och skådespelare från teatern.

Bland kända pjäser som spelats på Angereds teater märks Momo, A Clockwork Orange, Ett öga rött, The Mental States of Gothenburg och Ibsens drama Brand i regi av Jenny Nörbeck.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-04 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: