Menu

Elvis Christmas 2018 - The Greatest Xmas Hits

Göteborg

Annedalskyrkan
söndag, 16 december 2018 kl:18:00

Elvis Christmas - sjunde vintern med succéturnén!

Henrik Åberg, vårt lands absolut bästa Elvistolkare ger sig återigen ut på en turné med ”Kungens” alla julpärlor i bagaget, kryddat med svenska klassiker och material från egna julalbumet.
Med sig på turnén har han förutom sina musiker en välljudande gospelkör. Detta sammantaget blir till en unikt stämningsfull julkonsert. Luta er tillbaka och njut av årets bästa julkonsert.

Några röster från tidigare år:

”Magiskt! En helt fantastisk kväll!” Sveg.se

”Taket lyfte nästan av hans kraftfulla och tonsäkra sång” Nynäshamns-Posten

Elvis Christmas rockade Västervik med värme och känsla” Vimmerby tidning

”Henrik håller Elvis vid liv!” Borås Tidning

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Datum / Tid

söndag, 16 december 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Annedalskyrkan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad