Menu

DANA DRAGOMIR

Göteborg

Annedalskyrkan
fredag, 27 juli 2018 kl:19:00

DANA DRAGOMIR ”Panflöjt i Sommarkvällen”
Ackompanjatör: Mathias Hellberg

Dana är en unik artist. Hon är Panflöjtens Drottning och världens första och främsta kvinnliga professionella Panflöjtist. Med sin förtrollande flöjt – av Mozart kallad Trollflöjten - sprider Dana stor värme och glädje på konserterna. Musik för alla sinnen!

Dana bjuder på en varierad, generös och smakfull blandning musik. Hon plockar pärlorna från populärklassiker, melodier från film och musikaler, modern melodiös internationell och svensk pop av bl.a. ABBA och Benny Andersson (naturligtvis Mio min Mio) samt både svensk och, spännande, rumänsk folkmusik och visor. En intim och nära konsert med den magiska Panflöjten i fokus.
Missa inte detta!

Information om konserten Dana Dragomir
* Panflöjt, med ackompanjemang på flygel/piano.
* Konsertens längd är ca.1 timme 30 minuter – ingen paus.
* Onumrerade platser. Ev. resterande biljetter säljs i entrén från kl 18:00

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Datum / Tid

fredag, 27 juli 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Annedalskyrkan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad