Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Trettonhelgskonsert med TENORI

AnnedalskyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Trettonhelgskonsert med TENORI & Jenny Silver.

Efter succén i fjol återvänder TENORI till Annedalskyrkan i Göteborg, nu tillsammans med schlagerdrottningen Jenny Silver. Ackompanjerade av mästerpianisten Dan Lindén och cellisten Stina Larsdotter från Dan Lindéns orkester framför de det bästa från vår julmusikskatt varvat med utvalda highlight ur opera och musikal.

TENORI BESTÅR AV: Alexander Grove, Kalle Leander och Ulric Björklund.

Tider:
Insläppstid: 15:30
Spellängd: ca 90 minuterAnnedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-01-06 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: