Sångfest Med Sundsvalls Kammarkör

AnnedalskyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bVälkommen till en sångfest med Sundsvalls kammarkör! /b

Sundsvalls kammarkör har 45 medlemmar bestående av såväl musiker och musiklärare som andra professioner. I fjol firade kören 50-årsjubileum och gav bland annat en konsert i London och en jubileumskonsert i Tonhallen i Sundsvall. Kören har en bred repertoar med allt i från körshow till kyrkokonserter på programmet. Med sina mer än 150 separata program för televisionen, innehållande allt i från meditativa konserter till allsångskonserter, har kammarkören blivit något av en tv-kör. Förutom radio- och tv-program ger Sundsvalls kammarkör även åtskilliga livekonserter inte minst i hemstaden Sundsvall. Kören turnerar flitigt såväl över hela Sverige som utomlands. När kören deltog i Sveriges största körfestival, Lund Choral Festival, gjorde de succé. Under åren har Sundsvalls kammarkör gett konserter i välkända konsertlokaler som Peterskyrkan i Rom, Notre Dame i Paris, Operahuset i Sydney och de stora katedralerna i Wien och Budapest. De har även gjort uppmärksammande konsertturnéer både på amerikanska västkusten, i Kanada och nyligen på Malta.

Sundsvalls kammarkör leds av dirigent bKjell Lönnå/b som har arbetat med körsång i över 60 år. Kjell Lönnå är Hedersambassadör för staden Sundsvall och har under flera år varit förbundsdirigent för Sveriges Körförbund. Lönnå förekommer ofta som både föreläsare och gästdirigent över Sveriges och har erhållit flera fina utmärkelser så som både Hylandpriset och Årets tv-personlighet. Han har även fått ta emot guldmedalj av vår konung Carl XVI Gustaf.

bVarmt välkommen till en sångfest till förmån för Läkarmissionens viktiga arbete!/b

bTider/b
Insläpp: Kl 14.15
Spellängd: Ca 1,5 timmar

/bFör mer information om läkarmissionen och deras arbete vänligen besök deras hemsida/b
a target=_blankhref=http://www.lakarmissionen.sewww.lakarmissionen.se/a

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-21 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: