Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Stalin Och Sjostakovitj – Musik Under Terrortiden

AnnedalskyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Kultur i Väst presenterar:
Stalin och Sjostakovitj – Musik under terrortiden
Annedalskyrkan - Göteborg
Onsdag 9 oktober 2019 kl 19.00
Längd c:a 2 timmar inkl. paus
Ingen åldersgräns.

Medverkande:
Västra Götalands Ungdomssymfoniker
Dirigent – Simon Phipps
Regissör – Charlotta Sairio
Ljud och ljus – Johan Zachrisson,
Carl-Johan Perdsjö, och Abbe Björkdahl
Idé och manus – Simon Phipps
Producent – Agnes Lundin/Angelina Mangs

Program:
Akt 1 – Stalin och Sjostakovitj – Musik under terrortiden
Med en oslagbar kombination av historia, vacker musik och spännande teater berättar Sveriges roligaste symfoniorkester om den stora ryska kompositören Dmitrij Sjostakovitjs och hans kamp att överleva både som konstnär och människa under Stalins terror.
 
Akt 2 – Dimitrij Sjostakovitj symfoni nr 10.

a href=http://kulturivast.se/vagus target=_new kulturivast.se/vagus /a

a href=http://www.pusterviksbiljetter.com target=_new www.pusterviksbiljetter.com /a
a href=http://www.facebook.com/pusterviksbiljetter target=_new Pusterviks Biljetter Facebook /a

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-09 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: