Julspår I Snön

AnnedalskyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Välkomna till en minnesvärd jul- och luciakonsert med kören Canto under ledning av Sverker Domar.

Stämningsfullt varvas med fart och humor i körens typiska anda, och många duktiga gästmusiker deltar i programmet.

Tider:
Insläppstid: kl 17:15
Spellängd: 1 tim och 45 min

Åldersgräns:
3 år.
Inte okej för yngre i målsmans sällskap.

a target=_blankhref=http://cantokoren.se/cantokoren.se/a

Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.


Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.


Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-07 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: