Evenemang på Artisten - Sjöströmsalen i Göteborg

Bild på Husbilarna Gör Entré På Nordstan 27-30 Oktober
PRESS
23 okt
kl: 09:20

Husbilarna Gör Entré På Nordstan 27-30 Oktober

Företaget Codat har sålt husbilar sedan 1976 och har varit med på husbilens resa in i populariteten. Claes Sjöstrand, delägare och säljare på Codat Husbilar berättar att husbilsförsäljningen går uppåt i hela Europa men att Sverige är ett av de länder där försäljningen ökar mest per capita. Mellan 27 och 30 oktober ställer de ut mitt i Nordstan där det är fritt fram att titta in i, provsitta och känna på åtta husbilar från Knaus.

- Vi är vana att visa våra fordon på husbils-mässor men nu har vi chansen att nå en ny målgrupp i form av de närmare 100 000 besökare som passerar genom Nordstan varje dag, säger Claes Sjöstrand.

Claes Sjöstrand berättar att de vill göra det möjligt för allmänheten att på ett enkelt sätt bekanta sig med husbilarna och få förståelse för hur brett dagens utbud är, både när det kommer till storlek och pris.

På plats under Husbilsmässan i Nordstan visas allt från den kompakta modellen Boxstar till större och lyxiga Sun I 900LEG.

- Vi har något för alla, från "den äventyrliga duon" till barnfamiljen som vill upptäcka på sina egna villkor, säger Claes Sjöstrand.

Företaget Codat Husbilars verksamhet är belägen i Fritsla, där butik, verkstad och reservdelar ryms på 4 000 kvm. Företaget är återförsäljare för Bergholm, som är svensk importör av bland annat Knaus husbilar.

Var: Nordstadstorget

När: torsdag-fredag kl 10.00-20.00,

lördag-söndag 10.00-18.00

För mer information vänligen kontakta…

Artisten - SjöströmsalenArtisten är en byggnad i vilken Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet har sin verksamhet. Adressen är Fågelsången 1 i stadsdelen Lorensberg och byggnaden är belägen mellan Götaplatsen och Renströmsparken och förbinder på så sätt Göteborgs kulturella centrum med den humanistiska fakultetens campus.


Den totala ytan är omkring 18 000 kvadratmeter fördelade på fyra huskroppar i gult tegel och fem våningsplan. Artisten innehåller bland annat en konsertsal med plats för 400 åhörare, två teaterlokaler, en större orgelsal, flera teater- och musikstudior samt en föreläsningssal. I byggnaden finns även ett bibliotek samt ett kafé. Skulpturgruppen Färdskrivaren av Roj Friberg finns i entrén.


I byggnadens kör- och orgelsal installerades 1998 en orgel i fransk symfonisk 1800-talsstil med orgelbyggaren Aristide Cavaillé-Colls verk som förebild. Orgeln är byggd av Verschueren Orgelbouw BV, Nederländerna. Byggandet av orgeln ingick i ett program som formulerades vid projekteringen av Artisten. Detta program omfattade en orgel i nordtysk 1600-talstil, en orgel i svensk 1700-talsstil och en orgel i fransk symfonisk 1800-talsstil. Den planerade nordtyska barockorgeln har realiserats i Örgryte nya kyrka. En svensk 1700-talsorgel har ännu inte byggts. Innan den franska orgeln kunde installeras, fanns på Artisten temporärt en engelsk romantisk orgel, byggd 1871 av Henry Willis. Denna orgel flyttades senare till en sidoläktare i Örgryte nya kyrka.

← Tillbaka

Visa:

15 30 60 120 240
Hittade inga evenemang!
Vet du något som andra inte får missa?Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här
Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter