Göran Tunströms Ofullbordade Roman

ArtistenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En konsert med Göteborgs Kammarkör och skådespelare med musik av Monteverdi, Schütz, Bach m fl

Textbearbetning och regi Henric Holmberg
Musikalisk ledning Gunnar Eriksson
Minnet Maria Hörnelius
Författaren Linus Tunström
Sonnabend Dix Ingvar Grimberg
Skrivbiträdet Jenny Hostetter
Konsertmästaren Åsa Johansson

Artisten är en byggnad i vilken Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet har sin verksamhet. Adressen är Fågelsången 1 i stadsdelen Lorensberg och byggnaden är belägen mellan Götaplatsen och Renströmsparken och förbinder på så sätt Göteborgs kulturella centrum med den humanistiska fakultetens campus.


Den totala ytan är omkring 18 000 kvadratmeter fördelade på fyra huskroppar i gult tegel och fem våningsplan. Artisten innehåller bland annat en konsertsal med plats för 400 åhörare, två teaterlokaler, en större orgelsal, flera teater- och musikstudior samt en föreläsningssal. I byggnaden finns även ett bibliotek samt ett kafé. Skulpturgruppen Färdskrivaren av Roj Friberg finns i entrén.


I byggnadens kör- och orgelsal installerades 1998 en orgel i fransk symfonisk 1800-talsstil med orgelbyggaren Aristide Cavaillé-Colls verk som förebild. Orgeln är byggd av Verschueren Orgelbouw BV, Nederländerna. Byggandet av orgeln ingick i ett program som formulerades vid projekteringen av Artisten. Detta program omfattade en orgel i nordtysk 1600-talstil, en orgel i svensk 1700-talsstil och en orgel i fransk symfonisk 1800-talsstil. Den planerade nordtyska barockorgeln har realiserats i Örgryte nya kyrka. En svensk 1700-talsorgel har ännu inte byggts. Innan den franska orgeln kunde installeras, fanns på Artisten temporärt en engelsk romantisk orgel, byggd 1871 av Henry Willis. Denna orgel flyttades senare till en sidoläktare i Örgryte nya kyrka.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-29 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: