Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 17:00

Iraqi Bodies - Pity: Part 3

AtalanteDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Vad var tragedin för Aristoteles och vad är en tragedi idag? För att närma oss detta ämne håller vi fast vid uppfattningen att all konst är en mim (mimesis). Skapandet av en rörelse är likvärdigt skrivandet av en mening. För att kunna spåra våra steg, vår historia, återvänder vi till den antika betydelsen av vad en tragedi är och använder oss av känslan ”medkänsla”, vars funktion är att hjälpa åskådaren att nå katarsis. PITY: Part 3 har som utgångspunkt karaktären Emilia från Shakespeares pjäs ‘Othello’. Omdöpt till Imila möter vår huvudkaraktär en samtida iscensättning där en imaginär Yazidisk stams levnadsöde(n) lämnat sina spår.
I pentalogin PITY utforskar Iraqi Bodies Shakespeares pjäs ‘Othello’. Första delen, om Iago, hade premiär på Atalante 2018, andra delen, om Othello, på Göteborgs Stadsteater/GBG Mime Fest 2019. De har sedan dess spelats på festivaler i Europa och Mellanöstern.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-09 17:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: