Menu

The Misfits

Göteborg

Backa Teater
lördag, 1 oktober 2016 kl:18:00

THE MISFITS
Om de missanpassade 1978-2016
 
The Misfits – de missanpassade: de marginaliserade, utstötta och farliga.
Bilden av de "missanpassade" ges en samtidshistorisk genomlysning. Det blir ett iscensättande, framför våra ögon, hur rollen av The Misfits ständigt skiftar. Ibland är det påtvingat, ibland frivilligt, men alltid i relation till en rådande norm.
Backa Teaters egen historia är startpunkten. Vi gräver i arkivet efter foton, kostymer, musik och manus som har försökt gestalta samtiden och framförallt de utsatta mitt i den. Därifrån går vi vidare, till film, fiktion och nyhetsflöden. Vilka växlande uttryck, attribut och kroppar har de senaste 40 åren fått beskriva och bildsätta de utstötta, de missanpassade och de farliga?
Dokumentära berättelser från unga människor i dagens Europa komplicerar bilden och blandas med personliga minnen från Backa Teater från 1978 fram till idag.
Av och regi: Mattias Andersson

För: Gymnasiet och uppåt
Längd: ca 2 tim 30 min

Lokal: Backa Teater

Backa teater är konstnärligt fristående del av Göteborgs stadsteater och en av Sveriges ledande barn- och ungdomsteatrar. Teatern är belägen i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen på Hisingen i Göteborg.


Teatern bildades 1978 då Eva Bergman och Ulf Dohlsten grundade Skolteaterensemblen på initiativ av Göteborgs Stadsteater. Under flera år hade ensemblen ingen specifik scen utan spelade på flera olika småscener. En av scenerna som frekventerades mest var Backa kulturhus som också kom att ge gruppen sitt namn. 1989 flyttade ensemblen in i en gammal bultfabrik vid Backaplan på Hisingen, men sedan hösten 2007 ligger teatern i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen, Hisingen.


1997 utsåg Sveriges regering Backa teater till nationell scen för barn och ungdom under tre år.

Datum / Tid

lördag, 1 oktober 2016 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Backa Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80 - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad