Menu

Attentat - Konsertbiljett

Göteborg

Bellmans Salonger
lördag, 21 april 2018 kl:21:00

I år är det 40 år sedan Attentat bildades. Det firas med en kortare turné i Sverige där material från hela karriären kommer att spelas, men främst äldre låtar är aktuella.

Det blir första gången på tre år som det klassiska punkbandet från Majorna står på scen i Göteborg.

Turnén är döpt till ”Svart får i 40 år. Turnépremiär i Hultsfred 13 april.

I samband med konserten är ni välkomna till en utställning med unika foton och affischer från hela Attentats karriär samt Jönssons något slitna skinnjacka från scenen när det begav sig 1978!
Därtill säljs en ny utgåva av klassiska vinylsingeln ” Born to be Malaj” med bonusspår i begränsad upplaga, samt ny merchandise allt framtaget speciellt för jubileet.

Punkdiskjockey spelar rätt låtar under kvällen, både före och efter konserten.

En omröstning om vilka låtar Attentat bör spela under turnén kommer att hållas på Attentat Officiella facebook: www.facebook/attentatofficiella

Det är 40 år sen bandet spelade live första gången när punken exploderade i Sverige och förändrade musikscenen för all tid. Attentat har lagt av och börjat om några gånger sen dess. Under åren har de ständigt utmanat sig själva och sin publik med att skruva sitt utryck och använt nya fräscha angreppssätt för att spegla sin samtid.

Det är tre år sedan punklegendarerna senast stod på scen, men nu är de tillbaka med full kraft! Det blir som mest 14 gigs med jubileumsshowen. Parallellt med turnén arbetar Attentat vidare med att färdigställa sitt nya album.

När Attentat kickstartade igen på Peace and Love 2010, anade ingen hur bra allt skulle låta och hur väl mottagna de gamla rockhjältarna skulle bli! Efter en längre tids avhållsamhet från scenen var killarna hungrigare än någonsin och sparkade ivrigt igång sin frenetiska rock `n` roll maskin.

Nya albumet ”Fy fan” rusade upp på försäljningslistans 20:e plats och fick två veckor på listan. Bandet fyllde Pustervik vid livepremiären och gjorde sen en bejublad turné i Sverige. Det blev ett 100-tal spelningar och Attentat hittade nya fans i alla åldrar.

Konserterna har kännetecknas av energi och en unik scennärvaro där publiken står i centrum, samt en viss mån av humor. Göteborgarna fyller uppenbarligen ett behov med sina vassa texter om vår nutid och med sin enkla, raka trallvänliga rockmusik som är så ovanlig idag.

Dokumentärfilmen ”Glöden slocknar aldrig” visar tydligt gruppens kapacitet, dynamik och popularitet. Med två galapremiärer på Bio Roy i Göteborg och Bio Rio i Stockholm tog filmen publiken med storm. Därtill har bandet hunnit samarbeta med Sören ”Sulo” Karlsson och skrivit musik till pjäsen ”Jag heter Mikael” på Södra Teatern i Stockholm. De har även spelat in med producenten och British Award - vinnaren Pedro Ferreira innan de tvingades till en paus då Jösson drabbades av utmattningssyndrom för snart tre år sedan.

Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön, då med oförglömliga hits som ”Ge fan i mej” och ”Operahuset”.

Tider:
Insläpp: kl. 19.00
Konsertstart: kl. 21.00

Åldersgräns:
13 år, upp till 18 år krävs målsmans sällskap.

Datum / Tid

lördag, 21 april 2018 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Bellmans Salonger

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad