Menu

SEDAN SATTE VI OSS UNDER JORDEN - 25/8 Premiär!

Stockholm

Teaterverket
fredag, 25 augusti 2017 kl:17:00

– Idag är en annan sorts dag.
– Jag tror dig inte.
– Spelar ingen roll. Ingen kommer fråga dig om du håller med eller inte, det kommer vända din värld upp-och-ned och min också.
– Och det skulle hända idag?
– Ja, idag.


Vi har alltid funnits. Vi känner till allt och allt känner till oss. Inte ett löv på en gren som undgår vår uppmärksamhet. Inte en tand i munnen på en ekorre som inte kommit till vår vetskap. Du kanske aldrig har hört talas om oss? Du har nog bara glömt, lyssna så minns du. Nu, visst känner du? Kommer du ihåg? Du vet väl att vi finns där?


Teaterverket presenterar stolt Sverigepremiären av denna pjäs, signerad den danska dramatikern Miriam Boolsen! En jordnära dans, ett drömlikt dagsverke, en kamp med de pockande små och hisnande stora frågorna.


Manus: Miriam Boolsen
Regiöga: Malin B. Erikson
I rollerna: Tove Simonsen & Moa Åström
Ljusdesign: Benny Avér
Ljustekniker: Christina Kamma
Kostym: Nils Harning
Foto, trailer & ljud: Kjell Åström
Översättning, produktion, scenografi: Tove Simonsen & Moa Åström


Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54 i Stockholm:


Fredag 25 augusti kl 19.00
Lördag 26 augusti kl 19.00
Söndag 27 augusti kl 17.00


Föreställningen är ca 1 timme lång.
Biljettpris: 80 kr


Miriam Boolsen är verksam som dramatiker framför allt i hemlandet Danmark och i Nederländerna där hon hade sin bas ett antal år. Hennes pjäser har också spelats i Belgien och Österrike. Uppsättningen av "Sedan satte vi oss under jorden" på Teaterverket blir Sverigepremiär för detta stycke!


Tove Simonsen sågs senast i Äldreomsorgen i övre Kågedalen på Turteatern. Hon är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola samt har en Master i skådespeleri från Rose Bruford College of Theatre & Performance i London. Hemsida: tovesimonsen.wordpress.com


Moa Åström är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola samt på Södertörns Högskola. Hon arbetar med verksamhetsplanering och produktion på Teaterverket och Playhouse Teater och gör parallellt egna projekt och frilansuppdrag som skådespelare.


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Datum / Tid

fredag, 25 augusti 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Teaterverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad