kl: 10:00

Beyond Plant Blindness

Botaniska trädgårdenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Utställning i Botaniska Trädgården.

En botanisk trädgård är en trädgård eller park med växter från olika delar av jorden, vilka i första hand odlas för forskning och undervisning, utförd av botaniker eller hortonomer. En botanisk trädgård är till skillnad från en vanlig trädgård anordnad efter vissa teman, efter växternas taxonomi som den linneanska, eller geografi.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-08-15 10:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Villavägen 8


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Molly Sandén Är Tillbaka Med Ny Musik På Svenska!
PRESS
18 aug
kl: 05:30

Molly Sandén Är Tillbaka Med Ny Musik På Svenska!

Idag den 18 augusti släpper Molly singeln "Rygg mot rygg".

LYSSNA: https://lnk.to/RyggmotRygg
Se trailer till singeln, regisserad av Bror Bror:


 
"Rygg mot rygg" berättar om en ung kvinnas hjärtesorg när den perfekta fasad hon byggt upp börjat krackelera, om sökandet efter en egen identitet, om att ta makten över sitt eget liv och vägra leva i någon annans skugga. Den beskriver känslan av att vara på väg bort utan att orka ta beslutet. När båda vet att det är kört men ingen ännu tagit steget. Om känslor av sorg, oändlig tomhet, vändande och vridande.
Trots att sånger om brustna hjärtan är ett vanligt tema inom popmusiken känns det som ny mark för Molly Sandén när hon nu tar steget att skriva om hjärtesorg på svenska.Tillsammans med sina producenter och medkompositörer jobbade hon utan musikaliska referensramar för att hitta sin egen plats, en plats hon nu känner att hon har hittat. Rygg mot Rygg är skriven tillsammans med Victor Thell, Maria Smith och Kevin Högdahl.
"Rygg mot Rygg" släpps idag den 18 augusti via Sony Music.
https://www.facebook.com/mollysandenofficial/
https://www.instagram.com/m0llys/
https://twitter.com/mollysanden... Klicka för att läsa mer

Bild på Salvador Dalís Skulpturer Till Gothia Towers
PRESS
14 aug
kl: 11:30

Salvador Dalís Skulpturer Till Gothia Towers

The Gallery 14 augusti - 14 september

Salvador Dalí är mest känd för sina surrealistiska målningar och få känner till att han också var en aktiv skulptör. Målningarna upplevs ofta som bisarra, absurda och drömska. Skulpturerna visar en annan sida av Salvador Dalí. De är surrealistiska men samtidigt vackra med mjuka linjer och fyllda med symboler. Nu visas ett urval av Salvador Dalís skulpturer i Gothia Towers konstgalleri.

- Det är fantastiskt roligt att kunna visa upp Salvador Dalís skulpturer hos oss, säger Lena Kallevik, Director of Creative Events på Gothia Towers. Utställningen finns på plats under Göteborgs Kulturkalas och ett par veckor framåt så det finns gott om möjligheter för våra besökare att också njuta av opera, musik, konserter, gatuteater, litteratur och film.

Salvador Dalí föddes i Spanien 1904 och uttryckte sig i en mängd olika genrer under sin livstid. Mest känd är han för sina målningar men han designade också tyger, parfymflaskor, juvelsmycken och skrev operalibretton samt illustrerade böcker och iscensatte fotografier. Och så skapade han skulpturer. Två av Salvador Dalís mest kända verk är Minnets envishet och Willhelm Tells gåta.

Utställningen sker i samarbete med Artnow Gallery.

Läs mer om Salvador Dalí och the Gallery. ... Klicka för att läsa mer

Bild på Rättelse: Imorgon Släpps Nanos Nya Singel "one"
PRESS
17 aug
kl: 19:00

Rättelse: Imorgon Släpps Nanos Nya Singel "one"

Imorgon fredag följer Nano upp den stora succéen med "Hold On" - då släpps låten "One". 

Håll utkik!... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter