kl: 21:30

Fanny Gréns Val

Botaniska TrädgårdenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Vid årets kortaste nätter väcks naturens väsen från förr återigen till liv i Botaniska trädgårdens växtlighet. Kören Rabalder öppnar ett nytt kapitel i kärleksdramat mellan Fanny Grén, Carl-Henrik och Arfued Diureskytter.

(I år finns även möjlighet att delta i Klimatfika arrangerat av Jordens Vänner en stund innan föreställningen, mer info finns längre ned.)

Fanny Gréns val är en fristående fortsättning på Rabalders föreställning Fanny Gréns väg som tidigare spelats i Botaniska trädgården under fem säsonger.

Föreställningen börjar som en guidad nattlig vandring och förvandlas efterhand till något helt annat.

Publikröster från Fanny Gréns väg:
”Som barn lekte jag med vild fantasi i Botaniska och Änggårdsbergen och i fredags iscensattes allt! Fantastiskt!”
”En mycket rik, generös, kärleksfull, magisk föreställning blev det. Tog promenaden två timmar, tre dagar, trettio dagar? Jag vet inte säkert. Men hjärtat jublade, blodet flöt lättare, själen var fri.”

”Vilken fantastisk föreställning! Den blir ett minne för livet.”

Föreställningen varar ca. 2h 30min Välkommen på klimatfika innan föreställningen!

Vill ni lära er mer om klimatförändringar och klimaträttvisa innan ni går på föreställningen? Kom på en interaktiv klimatfika med kunniga och inspirerande informatörer från Jordens Vänner!

Klimatfikat är gratis, men vi behöver veta hur många som kommer. Vill du komma på Klimatfika, välj i så fall denna kategori när du köper din biljett ovan.

Syftet med workshopen är att skapa intresse för och sprida kunskap om klimatförändringar och klimaträttvisa. Under fikan får ni en inblick i klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser på lokal och global nivå genom presentation och interaktiva samtal.

INNEHÅLL
· Vad är klimatförändringar och vad är människans roll i dem?
· Koppling mellan klimatförändringar och rättvisa
· Globala och lokala perspektiv på klimatförändringar
· Vad kan du göra?

Tid: 20:30-21:15 (ca 21:15 möter vi föreställningens arrangörer vid ingången till Botaniska)
Plats: Vi möts vid ingången till Botaniska trädgården 20:30
Allt fika som serveras är veganskt. Vid dåligt väder är Klimatfikat under tak/inomhus.

Om Jordens Vänner
Under 2020 samverkar Kören Rabalder och Jordens Vänner för att unga från hela Göteborgsområdet ska ges möjlighet att se föreställningen om Fanny Gren och dels komma ut i naturen och samtidigt öka kunskapen om samspelet mellan djur, natur och vår miljö och dess kopplingar till miljö och klimat.

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International och är en partipolitiskt och religiöst obunden, icke-vinstdrivande organisation. Jordens Vänner jobbar för miljö, solidaritet och en rättvis fördelning av jordens resurser. Organisationen har arbetat med miljö- och solidaritetsfrågor, genom påverkansarbete, aktivism och folkbildning, i över 40 år.
En botanisk trädgård är en trädgård eller park med växter från olika delar av jorden, vilka i första hand odlas för forskning och undervisning, utförd av botaniker eller hortonomer. En botanisk trädgård är till skillnad från en vanlig trädgård anordnad efter vissa teman, efter växternas taxonomi som den linneanska, eller geografi.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-06-06 21:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: