Menu

Vägra Skuld - Att Vara Anhörig

Göteborg

Brewhouse
fredag, 5 oktober 2018 kl:18:30

En kväll för att synliggöra psykisk och fysisk ohälsa med fokus på anhörigperspektivet. Under kvällen kommer vi att få vi ta del av olika former av anhörigberättelser och tillslut landa i ett panelsamtal med anhöriga och närstående. Nedan följer mer ingående information om vad kvällen kommer att innehålla.

- “Inte ens doften av fuktig asfalt skulle kunna få mig att känna något nu” en musikteaterföreställning om hur det kan vara att vara anhörig till någon som lever med bipolär sjukdom. Vi får följa två unga kvinnor, Johanna och Sofia, under en period i livet. Genom depressiva och maniska skov får vi genom Johannas dagboksanteckningar en intim inblick i hur det kan vara att leva med en sjukdom som Johanna själv beskriver är meningen med hennes existens. Samtidigt får vi se hur anhörigskapet påverkar Sofia i alla val i livet och hur hon ständigt fightas med det dåliga samvetet gentemot hennes sjuka syster. Hur kan man någonsin rättfärdiga att prioritera sig själv när ens bästa vän och syster är så sjuk att hon knappt kommer ur sängen?!

-”Att växa upp med en förälder som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt” En inspirerande föreläsning av den ideella föreningen Maskrosbarn som fokuserar på förändringsmöjligheter och unga människors kraft. I den här föreläsningen får vi ta del av föreläsarens egen historia om att vara barn till en förälder som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt. Föreläsaren beskriver sin egen resa till att må bra, släppa kontrollen över sin förälder och inse att den har rätt att må bra – även om föräldern inte gör det. Föreläsningen innefattar även en beskrivning av Maskrosbarns verksamhet och möten med de hundratals ungdomar som de årligen kommer i kontakt med.

- Panelsamtal med Tommy Ivarsson som moderator. I panelen medverkar bland annat anhöriga och deras närstående och temat för samtal och diskussioner kommer ligga kring skam, skuld och anhörighet. Tillsammans hoppas vi kunna hitta en väg till en skuldfri samvaro.

Alla säger att vi måste prata om det så låt oss prata om varför vi inte pratar om det. Låt oss prata om skuld.

Varmt välkommen!

Apotekarnes vattenfabrik är en tidigare industribyggnad på Gårda i Göteborg. Lokalerna har sedan byggts om till småindustrikontor för framför allt musikbranschen och till evenemangshus efter ritningar av Björn Edström och Anna Eriksson. Det invigdes 2004 under namnet Brewhouse. Namnet är missvisande då något bryggeri aldrig har funnits här, bara tillsättandet av kolsyra i smaksatt vatten.


Lokalerna har sedan byggts om till småindustrikontor för framför allt musikbranschen och till evenemangshus efter ritningar av Björn Edström och Anna Eriksson. Det invigdes 2004 under namnet Brewhouse. Namnet är missvisande då något bryggeri aldrig har funnits här, bara tillsättandet av kolsyra i smaksatt vatten.

Datum / Tid

fredag, 5 oktober 2018 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Brewhouse

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad