Menu

Göteborg Jazz Orchestra – Svenska Jazzhjältar

Göteborg

Brewhouse
söndag, 4 oktober 2020 kl:17:00

Göteborg Jazz Orchestra – Svenska Jazzhjältar
SR Jazzradion Live på Brewhouse


Kvällens konferenciär: Thomas Von Brömssen


Söndagen den 4/10 hyllar Göteborg Jazz Orchestra med konferencier Thomas von Brömssen våra Svenska Jazzhjältar från nu och då i en efterlängtad konsert med publik (!) i Brewhouse Arena. Det hela förevigas av Sveriges Radio P2 Live och kommer sändas ut över Sveriges nejder senare i höst.


Jazzgiganterna Bengt Hallberg, Georg Riedel, Lars Gullin, Erik Norström med flera har lagt grunden till jazz-Sverige av idag.


Detta firar vi med denna hyllning till kul och bra musik på högsta nivå. Jazz är kul!
Thomas von Brömssen leder publiken genom kvällen är utöver en folkkär, super-Göteborgsk och prisbelönad skådespelare även en varm musik- och jazzälskare och har hörts både sjunga och spela jazz på klarinett (och sälgflöjt!). Svårt att se någon som kan vara lämpligare att lotsa Göteborg Jazz Orchestra, publiken och radiolyssnarna igenom denna kväll.


Göteborg Jazz Orchestra (GJO) under musikalisk ledning av Johan Borgström har snabbt etablerat sig som en stark kraft i jazzvärlden. GJO vill vara mötesplats för professionella musiker som vill utvecklas och uttrycka sig som solister, ensemblemusiker och kompositörer och sprida intresset storbandsjazzen på västkusten.
"Göteborg Jazz Orchestra är häpnadsväckande bra!" (Mats Hallberg i Orkesterjournalen)


I Brewhouse mycket luftiga konsertlokal kan vi tiderna till trots äntligen få träffa publiken igen, om än i begränsat antal (50 personer, obs endast förköp). Brewhouse erbjuder en trevlig barmeny och ett glas vin eller annat. Vi passar också på att filma konserten med hjälp av erfarna Qtech så att även de som inte kan komma till konserten så kan konserten komma till dem.


Vi spelar in och filmar för att kunna sprida jazzen så många som möjligt, särskilt nu när inte alla kan komma ut. Stötta gärna vårt arbete och därmed kulturen med ett frivilligt Swish-bidrag på 1236747059.


Brewhouse Arena, Åvägen 24 (Göteborg)


Insläpp kl 17,


konsert kl 18-20


Biljettpris 250:- + serviceavgift


Ungdom under 20 år (150:- + serviceavgift)


Obs! endast förköp till denna konsert. Totalt 50st biljetter


Tillgänglighet
Det finns ramp till entrén och handikapptoalett på entréplan. Vid frågor angående tillgänglighet kontakta oss på 031-834100.


Göteborg Jazz Orchestra hjälper jazzen i Göteborg i samarbete med:


Brewhouse


Qtech


Sensus


Knutpunkt


Nefertiti


Göteborg Artist Center (GAC)


MusikCentrum Väst (MCV)


Göteborg & Co


Konserten genomförs givetvis under iakttagande av smittskyddsrekommendationerna och i samråd med smittsakrakonserter.nuVi har gles sittning i en mycket rymlig lokal. Vi håller avstånd (även vid insläppet) och iakttar god handhygien. Personer som känner av symptom stanna förstås hemma.


Apotekarnes vattenfabrik är en tidigare industribyggnad på Gårda i Göteborg. Lokalerna har sedan byggts om till småindustrikontor för framför allt musikbranschen och till evenemangshus efter ritningar av Björn Edström och Anna Eriksson. Det invigdes 2004 under namnet Brewhouse. Namnet är missvisande då något bryggeri aldrig har funnits här, bara tillsättandet av kolsyra i smaksatt vatten.


Lokalerna har sedan byggts om till småindustrikontor för framför allt musikbranschen och till evenemangshus efter ritningar av Björn Edström och Anna Eriksson. Det invigdes 2004 under namnet Brewhouse. Namnet är missvisande då något bryggeri aldrig har funnits här, bara tillsättandet av kolsyra i smaksatt vatten.

Datum / Tid

söndag, 4 oktober 2020 kl: 17:00

Plats

Göteborg, Brewhouse

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad