Menu

DUO NARANJO - WEURLANDER

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
torsdag, 26 oktober 2017 kl:19:00

Två kända stjärnor på Tango Nuevo-himlen slår sig samman för ett gränsöverskridande möte mellan Chile och Finland. Deras första gemensamma skiva Entwined är full med passion, vemod,
virtuositet och hetsig glädje och består mestadels av egna kompositioner. Duo Naranjo-Weurlander är en gränsöverskridande duo i dubbel bemärkelse.
Trots att deras musik kommer från två olika kulturer finns det mer som förenar än som skiljer dem åt. Intensiteten, kraften, vemodet och det expressiva uttrycket är måhända ett gemensamt drag i de bådas musik.
De har båda har lång klassisk utbildning bakom sig, men de har även lång erfarenhet av folkmusik, jazz, worldmusik och inte minst av Tango Nuevo, vilket märks tydligt i deras spelsätt och attityd.
Deras musik har ett universellt språk som förenar mer än det avgränsar.
Duo har under fyra år turnerat flitigt runt om i världen, samarbetat med orkestrar samt haft flera radio och TV framträdanden i Sverige.


Insläpp 15 minuter innan
Paus: Ja
Servering av mat och dryck i bistron innan konserten.
Vill du slippa köa i pausen, förbeställ i bistron.



Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 26 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad