kl: 10:00

Göteborgs Kulturkalas 2018

Centrala Göteborg


BILJETTER / MER INFORMATION


I augusti varje år exploderar Göteborg i över tusen gratis aktiviteter för alla smaker och åldrar. Med över 1 miljoner besök är Göteborgs Kulturkalas en av Nordens största kulturfestivaler.

Gator och torg förvandlas till festivalplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­ opera, konst, musik, dans, mat, slöjd, teater, litteratur, film och norra Europas största barnkulturfestival. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band. Allt på Göteborgs Kulturkalas är gratis att ta del av, förutom det som säljs på marknader och matställen.

2018 genomförs EuroPride Göteborg samtidigt som Kulturkalaset 14–19 augusti. EuroPride 2018 Göteborg och Kulturkalaset samverkar bland annat kring programinnehåll och evenemangsytor i centrala Göteborg.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-08-14 10:00-23:55


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Mässans gata 8


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

Gratis


Kort länk hit:Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs kulturkalas är en stadsfest i Göteborg med fokus på olika kulturella aktiviteter som musik, dans, konst och teater och anordnades för första gången i augusti 2007. Grundtanken är att samtliga uppträdanden ska vara gratis. Kulturkalaset tog över efter Göteborgskalaset som anordnades mellan 1995 och 2005. Året däremellan, 2006, anordnades EM-festen. En orsak till förändringen var politikernas oro över att fylla och ökade brottsfall under Göteborgskalaset hotade att ge både evenemanget och staden ett sämre rykte.


Kulturkalaset omfattade 2007 cirka 650 programpunkter och kostade omkring 18 miljoner kronor vilket är mindre än de tidigare årens Göteborgskalas som årligen kostade cirka 22 miljoner kronor. För budgeten av kulturkalaset står Göteborgs kommun för cirka 60 procent och Västra Götalandsregionen för 10 procent. Under kulturkalaset ordnas hundratals aktiviteter för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser med ett rikt utbud av kultur. Balett och karneval, gatuteater och symfoniorkester, matkultur och jazz, film och design, stand up och hiphop, museer och marknad, världsartister och lokala band.


Några av bokningarna 2013 var Brolle, ColdTears, Labyrint, Crashdïet, Movits!, Maia Hirasawa, Wintergatan, Arvingarna. Göteborgs Symfoniker invigde 2013 år festival med Pink Floyd-medlemmen Roger Waters egenskrivna opera, Ça Ira!.
Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Så Här Är Det: Idag Släpper Zenar, Svensk Mästare I Rap Sin Nya Singel "så Det E".
PRESS
13 jul
kl: 15:50

Så Här Är Det: Idag Släpper Zenar, Svensk Mästare I Rap Sin Nya Singel "så Det E".

Zenar började med musik som 8-åring. Han vann Rap-SM när han var 16 år och han har på egen hand via turné och egna släpp byggt upp en fanbase runt om Sverige.  Han "bor" i studion och "Så det e" har en liten annan inriktning jämfört med den musik Zenar gjort innan. -"Så Det E" handlar om en ung kärlek som inte alltid är perfekt, säger Zenar själv om låten, det kommer alltid...

Bild på Lionman Släpper Sin Andra Singel
PRESS
13 jul
kl: 15:50

Lionman Släpper Sin Andra Singel "are You Mine"

LIONMAN, som egentligen heter Cedrik Hammar, debuterade tidigare i år med singeln "Don't You Dare". Idag den 13 juli släpper han sin andra singel "Are You Mine". LYSSNA HÄR: https://LIONMAN.lnk.to/AreYouMine Debutsingeln "Dont You Dare" var en allvarsam låt om integritet och respekt, även "Are You Mine" följer samma spår men rör sig nu mer in i kärlekens värld. Låtens sound andas...

Bild på Raj Montana Band Släpper Ny Singel Och Ger Sig Ut På Sverigeturné Med Start Idag
PRESS
13 jul
kl: 14:40

Raj Montana Band Släpper Ny Singel Och Ger Sig Ut På Sverigeturné Med Start Idag

Raj Montana Band firar 40 år och idag släpper de ny musik för första gången på över 30 år. "Aldrig sluta drömma" heter den nyskrivna singeln, med den och bandets hela låtskatt i bagaget ger nu Dan Hylander och originaluppsättningen av Raj Montana band ut på turné - Visfestivalen i Västervik och Hasslöfestivalen i Hasslö i sommar, för att sedan fortsätta turnén i höst med...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter