kl: 10:00

Göteborgs Kulturkalas 2018

Centrala GöteborgDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I augusti varje år exploderar Göteborg i över tusen gratis aktiviteter för alla smaker och åldrar. Med över 1 miljoner besök är Göteborgs Kulturkalas en av Nordens största kulturfestivaler.

Gator och torg förvandlas till festivalplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­ opera, konst, musik, dans, mat, slöjd, teater, litteratur, film och norra Europas största barnkulturfestival. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band. Allt på Göteborgs Kulturkalas är gratis att ta del av, förutom det som säljs på marknader och matställen.

2018 genomförs EuroPride Göteborg samtidigt som Kulturkalaset 14–19 augusti. EuroPride 2018 Göteborg och Kulturkalaset samverkar bland annat kring programinnehåll och evenemangsytor i centrala Göteborg.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-08-14 10:00-23:55


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Mässans gata 8


Fler tillfällen:Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs kulturkalas är en stadsfest i Göteborg med fokus på olika kulturella aktiviteter som musik, dans, konst och teater och anordnades för första gången i augusti 2007. Grundtanken är att samtliga uppträdanden ska vara gratis. Kulturkalaset tog över efter Göteborgskalaset som anordnades mellan 1995 och 2005. Året däremellan, 2006, anordnades EM-festen. En orsak till förändringen var politikernas oro över att fylla och ökade brottsfall under Göteborgskalaset hotade att ge både evenemanget och staden ett sämre rykte.


Kulturkalaset omfattade 2007 cirka 650 programpunkter och kostade omkring 18 miljoner kronor vilket är mindre än de tidigare årens Göteborgskalas som årligen kostade cirka 22 miljoner kronor. För budgeten av kulturkalaset står Göteborgs kommun för cirka 60 procent och Västra Götalandsregionen för 10 procent. Under kulturkalaset ordnas hundratals aktiviteter för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser med ett rikt utbud av kultur. Balett och karneval, gatuteater och symfoniorkester, matkultur och jazz, film och design, stand up och hiphop, museer och marknad, världsartister och lokala band.


Några av bokningarna 2013 var Brolle, ColdTears, Labyrint, Crashdïet, Movits!, Maia Hirasawa, Wintergatan, Arvingarna. Göteborgs Symfoniker invigde 2013 år festival med Pink Floyd-medlemmen Roger Waters egenskrivna opera, Ça Ira!.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Äntligen Dags - Turnépremiär För "länge Leve Sven-Ingvars" På Hemmaplan I Karlstad Nu På Fredag 16 November
PRESS
14 nov
kl: 13:10

Äntligen Dags - Turnépremiär För "länge Leve Sven-Ingvars" På Hemmaplan I Karlstad Nu På Fredag 16 November

Nu är det äntligen dags - på fredag den 16 november smäller det!  Efter sommarens utsålda konserter och strålande recensioner fortsätter Sven-Ingvars att sprida sin spelglädje ute i landet när de nu kickar igång höstens turné. Med åtta redan helt utsålda spelningar är succén redan ett faktum. "Vilken respons! Det har redan uppstått fler magiska stunder med publiken än jag...

Bild på Ny Saxofonist I Lasse Stefanz
PRESS
13 nov
kl: 20:00

Ny Saxofonist I Lasse Stefanz

I början av sommaren valde Joacim Svensson att avsluta sitt uppdrag som saxofonist i Lasse Stefanz för att istället återgå till sin civila karriär. Samtidigt som arbetet påbörjades med att hitta en ersättare hoppade Simon Lindberg in som vikarie under sommarens turné. Nu har dock Lasse Stefanz hittat den musiker man med ljus och lykta letat efter under några månaders tid. Valet föll...

Bild på Mary Von Sydows Musikstipendier 2018 - Här Är Mottagarna
PRESS
13 nov
kl: 17:00

Mary Von Sydows Musikstipendier 2018 - Här Är Mottagarna

Vid en ceremoni på GöteborgsOperan den 12 november utdelades årets musikstipendier från Stiftelsen Mary von Sydows, född Wijk, donationsfond av Oscar von Sydow, sonson till stiftelsens grundare fru Mary von Sydow. Stipendierna, som skall användas för utbildning inom eller med anknytning till yrket, uppgår i år till sammanlagt 300 000 kronor. Här är årets alla mottagare....

Hitta oss på Facebook