kl: 19:00

Silver Dollar Hotel

CinnoberDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Cinnober Teater presenterar:
Silver Dollar Hotel
Cinnober - Göteborg
Matshuggsterrassen 3 (ovanför Masthuggstorget)
Torsdag 7 december 2017 kl. 19.00
Längd c:a 2 timmar och 10 minuter.inklusive paus.
Ålder 15 år

Den 1:a december blir det Europapremiär för Silver dollar hotel,

The Mutilated och Mister Paradise, två pjäser av den amerikanske dramatikern Tennessee Williams.

Efter succén på kulturkalaset är vi nu oerhört stolta att kunna presentera denna fantastiska, återfunna och ny översatta musikteaterpjäs av ikonen Tennessee Williams.

NI kommer att få lära känna alla udda existenser som befolkar hotellet och dras in i intriger och performance, samt vara med om ett mirakel. Det blir en avantgarde musikteaterföreställning som innehåller slapstick, popart, blues, voodoo, burlesk och vaudeville. A Slapstick tragedy with aa dash of pop art kallade Tennessee Williams själv sin musikal. Medverkar gör bland annat skådespelarna Caisa-Stina Forssberg, Lisbeth Johansson, Carl-Ewerth, Astrid Gislason, Wilhelm Johansson och Ludvig Stynsberg samt kör och livemusiker. Musiken i föreställningen är klassisk underground och blues.

Regi och bearbetning: Vanja Schöldéen Nilsson
musik och körarrangemang: Martin Hamrén. Anna Tuvesson
ljud och musikproduktion Fågelle, Henryk Lipp
piano: Johan Johansson
Koreografi Pamela Wood
ljusdesign Mikael Seidemo

Skådespelare Caisa-Stina Forssberg, Lisbeth Johansson, Carl-Ewerth, Nils Lindqvist, Astrid Gislason, Markus Stansdoft. Malin Vispe, Julia Frohn, Markus Andersson, Anna Stålsjö Helin, Erick John Åstedt.

SILVER DOLLAR HOTEL är en Zolproduktion och genomförs med stöd av konstnärsnämnden, Göteborgs stad och Näringslivsgruppen.

Följ utvecklingen på Zolproduktioners Facebooksida eller www.zolproduktioner.se

www.cinnoberteater.com

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-12-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Masthuggsterrassen 3


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Göteborgs Lucia På Nordstan 12 December
PRESS
8 dec
kl: 13:00

Göteborgs Lucia På Nordstan 12 December

I år återinstalleras Göteborgs Lucia! Hvitfeldtskas musiktreor, med Camilla Liljeroth i spetsen, (rektor för ES Musikprogrammet)  har skakat liv i den gamla traditionen med skillnaden att alla kan bli lucia. Tillsammans med El Sistema höjer de julstämningen i Nordstan. 

För något år sedan läste Camilla en artikel i GP om att det inte skulle bli någon mer Göteborgs Lucia. Hon tyckte det var tråkigt att en sådan fin tradition plötsligt läggs ned.Efter ett tags funderingar kontaktade Camilla GP och berättade om en idé.

-Sedan dess har det bara rullat på och vi har redan 75 inbokade luciatåg, bland annat via Speldags på olika äldreboenden samt invigningen av Julstaden Göteborg. Vi har fått mycket draghjälp från Göteborg & CO och även GP, vi har till och med lånat deras luciakrona, men vi har även beställt en egen från en silversmed i Lund som vi också kommer att använda, säger Camilla Liljeroth.

De välsjungande ungdomarna från Hvitfeldtskas Musikgymnasium kommer sprida ljus, glädje och sång över Nordstan den 12 december klockan 16.00 .

-Vi har 4 olika luciatåg, till Nordstan kommer hela gänget det blir ca 60 elever, som tillsammans med El Sistema uppträder i Nordstan De som vill bli lucia får vara med i en utlottning, tanken är att alla som vill ska vara lucia någon gå... Klicka för att läsa mer

Bild på De Mest Spelade Jullåtarna - Hela Listan!
PRESS
12 dec
kl: 17:30

De Mest Spelade Jullåtarna - Hela Listan!

Varje år tar Stim fram statistik över de mest spelade jullåtarna. Högst upp på listan över de populäraste svenska låtarna som spelas i radio ligger "Tänd ett ljus" av Lasse Lindbom och Niklas Strömstedt. När det gäller internationella låtar är "All I Want For Christmas Is You" av Walter Afanasieff och Mariah Carey den mest spelade.

Att flera låtar återkommer varje år visar dels på deras starka livskraft, som trots många lyssningar ändå är de vi helst vill höra igen. Men det visar också på julens förmåga att locka fram traditionskänslan hos svenskarna - och att musiken är ett starkt inslag för att väcka just den känslan och den rätta stämningen.

Här följer två listor - en för de mest spelade jullåtarna av svenska upphovspersoner - och en lista med jullåtar av utländska upphovspersoner. Statistiken bygger på radiospelningar under december månad 2016.

Svenska listan

1.Tänd ett ljus
L.LINDBOM & N.STRÖMSTEDT
Förra årets placering: 1

2.Jul, jul, strålande jul
G.NORDQVIST & E.EVERS
Förra årets placering: 2

3.Mer jul
T.ADOLPHSON & A.FALK
Förra årets placering: 3

4.Happy New Year
B.ANDERSSON & B.ULVAEUS
Förra årets placering: 5

5.Jul igen
DOCTOR C & P.PEDD
Förra årets placering: 4

6.Tomten jag vill ha en riktig jul
K.FRIDEN
... Klicka för att läsa mer

PRESS
12 dec
kl: 14:40

Ruben Östlund Är Årets Göteborgare 2017

Ruben Östlund, är årets Göteborgare 2017. Ett av svensk films största namn som under året tagit emot Guldpalmen,för filmen "The Square". Det är den främsta utmärkelsen svensk film fått på många år. Ruben är född, uppvuxen och utbildad i Göteborg och har genom Film i Väst blivit stor internationellt. Årets Göteborgare utses av en jury som består av representanter från Göteborg & Co, GT och Sveriges Radio P4 Göteborg. 

Detta är juryns motivering:

Ruben Östlund fyller små rutor och stora vita dukar med känslor. Vardagens dramatik och absurditeter blir till satir och konst med mänskliga relationer i centrum. Kryddat med svart humor och varm humanism visar han upp en spegelbild som roar och provocerar. Guldpalmen är svensk films största framgång på många år. Ruben Östlund är uppvuxen och utbildad i filmstaden Göteborg och en värdig Årets Göteborgare 2017.

Årets Göteborgare skall:

ha gjort något gott, positivt som betytt mycket för många.

vara en innerlig, godhjärtad och uppmärksammad person.

vara född i Göteborg - eller någon annanstans.

vara en god ambassadör för GöteborgUtnämningen av Årets Göteborgare, Ruben Östlund, sker på scenen i Nordstan torsdagen den 14 december kl. 12.00 - 13.00. Ceremonin direktsänds i SR P4 Göteborg.

Tidigare Årets Göteborgare: Leif"Loket" Olsson (1993), Thomas Ravelli (1994), Tomas von ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter