Jazzklubb Vauxhall: GJO - Celebrating Dizzy

Contrast Public House, Tredje Långgatan 16Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

GJO firar förebilden Dizzy Gillespie – stilbildaren med den böjda trumpeten och de stora kinderna. Trumpetvirtuos och grundare till den moderna jazzen vars största bidrag nog ändå var att han populariserade modern jazz för den breda publiken. Dizzy hade stor publikkontakt med mycket humor och höll musiken svängig, äkta och renodlad men utan göra avkall på det konstnärliga. Ett av hans ”trademarks” var en hårdsvängande mix av afro-kubanska jazzrytmer.


Gästen Mårten Lundgren - bosatt i Malmö och engagerad internationellt som trumpetare, arrangör och bandledare – har agerat Dizzy tidigare. Våren 2018 turnerande Mårten tillsammans med bl a Johan Borgström – GJO:s konstnärlige ledare – med det mycket populära programmet ”Celebrating Dizzy” och nu fortsätter succén med GJO.


Dessutom fortsätter GJO sin resa också att lyfta fram kreatörerna i bandet. Allt under musikalisk ledning av Johan Borgström och i en anda av att ”Jazz är kul!”. Bandet bjuder som alltid på en jätteportion spelglädje och publikkontakt i framförandet. Med hjälp av köket och baren på Contrast Public House blir det en helhetsupplevelse för alla sinnen.


Bandet börjar spela kl 19.30


Köp gärna även den den förmånliga 3-rättersbiljetten (utöver entrébiljett). Du kan också boka bord för middag på contrastgbg.se/boka-bord.html


Evenemanget på Facebook på:
www.facebook.com/events/2287002788227690/

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-04 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: