Mårten Andersson - 20 År På Scen - Extrashow

Contrast Public HouseDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Välkommen till en exklusiv kväll där Mårten Andersson sammanfattar 20 år som komiker!

Följ med på en galen humorresa från Dr Alban-rättegånar och Grammisnomineringar till ett brölande singelliv som gjorde Charlie Sheen chockad. Från Mellosuccén med Sean Banan via “rom och cola”-drev och Let’s Dance-skandaler till drömmen om en familj och såklart babylyckan!

En två timmar lång, galen kavalkad av helt nyskrivet material, gamla favoriter, klassiska imitationer, busringningar från arkiven, publiken önskar skämt, improvisation och överraskningar!

“Det står att showen är två timmar, men det kan lika gärna bli tre timmar där jag håller publiken som gisslan… Det är inte omöjligt att städarna får böna och be om att jag går hem. Kort sagt. Det finns inga ramar för den här kvällen, mer än att jag kommer fira mina 20 år som artist och göra allt jag kan för att skapa en oförglömlig kväll! – Mårten Andersson

Mårten Anderssons karriär startade som reporter på P3 redan 1993 och han fortsatte på ZTV och TV3 som programledare innan han bestämde sig för att istället bli komiker. Meritlistan inkluderar bland annat Grammisnominering för Dr Alban-sketcherna i kultförklarade Pippirull i P3 och utmärkelsen “Årets komiker” av tidningen Cafés läsare. Mårten har valts till bpde “Bästa nykomling” på Svenska Standupgalan 2002 och blev 2017 utsedd till “Årets MC/konferencier”.

Mårten är också mannen bakom Sveriges största standupklubb – RAW och har även vunnit talangtävlingar på engelska standupklubbar i både New York och London.
Standupdebuten skedde år 2000 på Norra Brunn tillsammans med Jan Bylund. Idag är Mårten en av Sveriges mest välkända komiker efter kritikerrosade publiksuccéer med soloshowerna “Under Ytan” och “Hybris”. Nu är det dags att sammanfatta det absolut roligaste från hans 20 år långa karriär!

”Mårten firar 20 år som komiker och det gör han förbannat rätt i. Han har suveränt material och är driven på scenen.”
Babben Larsson

”Mårten Andersson borde fan få mer cred för sin standup. Han är en av de bästa ståupparna vi har!”
Thomas Järvheden

”Han är mannen som fick allt.”
Messiah Hallberg

”Mårtens träffsäkra imitationer har fått mig att garva i över 20 år. Mårten har aldrig strävat efter att bli folklig utan kör sitt spår. Det är befriande.”
Måns Möller

”Mårtens drivkraft och kärlek för svensk standup har varit fantastisk och han har hjälpt fram många unga komiker, sen att han själv är väldigt, väldigt rolig på scen gör att vi är många kollegor och vänner som respekterar och tycker om honom.”
Özz Nüjen

”Gå och se Mårtens 20-årsjubileum!. Det är en order!”
Ann Westin

”Ingen minns en fegis. Alla minns Mårtens Dr Alban.”
Bobbo Krull

—————————————-
Special roasting guest – TBA.

Tider:

Showtime: kl 20:00 (längd: Ca 1,5 timmar utan paus)

Biljetter:

Showbiljett: 350kr + serviceavgift

Studentbiljett: 170kr + serviceavgit

OBS!! EJ GARANTERAD SITTPLATS, KOM I GOD TID!

Åldersgräns:
18 år.
Från 15 år i målsmans sällskap.

Presentkort:
Bjud en vän eller familjemedlem på ett presentkort till RAW comedy club!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-28 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Mårten Andersson

Han slog igenom i radioprogrammet Pippirull i Sveriges Radio P3 med sina kontroversiella imitationer av bland annat Mikael Persbrandt, Dr Alban, Bengt Magnusson och Peter Antoine. Andersson är idag främst standup-komiker och tillhör den svenska stand-up scenen. Andersson driver sedan 1999 bolaget Knakelibrak Produktion AB och sedan 2004 standup-bolaget Raw Comedy, med en klubb i Stockholm där svenska och internationella komiker uppträder. Andersson gjorde sin debut i Melodifestivalsammanhang år 2012 som låtskrivare till låten "Sean den förste Banan", framförd av just Sean Banan.


Redan som barn drömde Andersson om att jobba inom media, som tolvåring ville han bli sportreporter. Något som förverkligades efter avslutade journaliststudier på Kalix folkhögskola (med inriktning på radio) fick han jobb direkt på SR, Radiosportens lokalredaktion där han bland annat refererade fotboll.


Samma år, då Mårten Andersson var 19 år gammal, fick han jobb som ungdomsreporter på Sveriges radio P3:s Signal. Knappt ett år senare blev han rekryterad av den relativt nystartade tv-kanalen ZTV. Där jobbade Andersson som framför allt programledare och reporter men även som redaktör och producent. Arbetskamraterna hette bland annat Henrik Schyffert, Amanda Rydman, Kristian Luuk, Olle Sarri och Per Sinding-Larsen. Mårten Andersson stannade på ZTV i fyra år.


1998 började Andersson som programledare på TV 3 och var bland annat nyhetsankare för TV 3-sporten. Under de tre åren på TV 3 jobbade han parallellt på P3. Denna gång med samhällssatiriska programmet Pippirull. Andersson har senare sagt att han länge hade känt ett sug att skriva humor och att han i Pippirull fick ett kvitto på att han kunde det. Hans imitationer av Dr Alban och Mikael Persbrandt blev publikfavoriter och han valdes år 2001 ”Till årets manliga komiker” av tidningen Café och skivan ”Det e stabilt” Grammis-nominerades. I samband med Pippirull började även Mårten Andersson att uppträda som ståuppkomiker. Debuten skedde på Norra Brunn år 2000 och sedan dess har hans fokus legat på humor och underhållning.


Andersson var inspirerad av den stand up han hade sett i England som ofta hade en råare, elakare ton än den svenska. När han 2004 grundade sin egen stand up-klubb: RAW comedy club ville han att komikerna själva skulle få sätta ribban för hur rå humorn skulle få vara. RAW comedy club har idag breddat verksamheten och omfattar både stand up-klubb, tv-program, turnéer, management och bokningar av internationella komiker.


Andersson har medverkat i flertalet underhållningsprogram, t.ex. Extra Extra, Fredag hela veckan, Stockholm Live, Babben & Co och Let's dance.