Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Inställt!
kl: 19:00

Così Fan Tutte

DergårdsteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Così fan tutte med Göteborgsoperan
Vem tar vem i Mozarts komedi?

Opera buffa i två akter av Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791). Libretto av Lorenzo da Ponte. Sjungs på svenska. Svensk översättning Bengt Nordfors. Dialogbearbetning Mattias Ermedahl.
Mozarts fartfyllda Così fan tutte är en förväxlingskomedi där två unga systrar luras att vara otrogna mot sina pojkvänner i en cynisk vadslagning. Vem vinner vadet? Och vem vinner kärleken?

De unga männen slår vad med en bekant om sina flickvänners trohet. De är helt säkra på sin sak – det finns inte en chans i världen att systrarna skulle bedra dem. Till en början verkar allt gå väl, men långsamt förflyttas positionerna. Löften ställs mot drabbande förälskelse och kaxighet övergår i svartsjuka. Den farliga leken leder till desperation och sorg – men också till åtrå och kärlek. Men mellan vilka?

Människan faller för sina svagheter – så gör vi alla – men Mozart står på den oförställda kärlekens sida. I tonerna målas den vackert, hängivet och djupt berörande.

Mozarts klassiska verk Così fan tutte är en fartfylld komisk exposé över människans svagheter och vad hen är beredd att göra och utstå i passionens och kärlekens namn. En föreställning med lika delar slapstick och allvar.

Regissör är Mattias Ermedahl som har sjungit flera stora roller på GöteborgsOperan och under senare år även regisserat en rad uppsättningar.


ARRANGÖRER
Kultur & Bibliotek i samarbete med Kammarmusik i Lerum och Studieförbundet Vuxenskolan

LÄNGD:
3 tim (inkl. paus)

ÅLDER:
Vuxna/Unga vuxna

PRIS:
Vuxna 195kr
Unga vuxna 95kr

Biljettkassan öppnar 1 timme innan föreställningen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-06 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: