Menu

Ärligt Talat - Carl Stanley

Göteborg

Draken
onsdag, 22 november 2017 kl:18:30

Carl Stanley har redan som 20-åring etablerat sig som svensk humors stora framtidslöfte. Det senaste året har han utsetts till Årets nykomling på Svenska Standupgalan, gjort hela 232 standup-gig, haft flera miljoner visningar för sina komiska vloggar och etablerat sig som den yngsta panelmedlemmen någonsin i TV4:s “Parlamentet”. Nu är han redo för nästa steg – hans första soloföreställning – "Ärligt talat”. Det blir renodlad standup med skruvade reflektioner om allt från rasistiska släktingar till förhudsoperationer. Support på turnén är Marcus Berggren (Tankesmedjan).


Carl Stanley fick sitt publika genombrott när han la ut vloggen "Sverige är fullt!” i sina kanaler i början av 2016. I klippet gick han runt i ett ganska folktomt Stockholm och försökte med allvarlig ton hitta den "systemkollaps” som det talades så mycket om vid den tiden. Kort efter att videon publicerats hade den två miljoner visningar. Därefter har Carl Stanleys utveckling gått spikrakt uppåt.


Han intensifierade under 2016 sitt turnerande på standup-klubbar för att finslipa sitt material och lära sig hantverket. Enbart i fjol genomförde han hela 232 gig runt om i landet och har på kort tid etablerat en säkerhet och självklarhet på scen.


Satsningen bar frukt. Hösten 2016 utsågs han till Årets nykomling på Svenska Standupgalan med motiveringen “med frenesi som en mindre armé har han den senaste tiden börjat klättra upp för berget standup och inom några år är han säkert herre på täppan”. Kort därefter blev han dessutom, 19 år gammal, den yngsta panelmedlemmen någonsin i TV4:s “Parlamentet”.


Nu är det dags för Carl Stanleys nästa steg med hans första soloföreställning "Ärligt talat”.


– Det är renodlad standup. Jag tar helt enkelt upp det jag tycker är roligt och det senaste året har det handlat ganska mycket om skillnaderna som jag märkte när jag flyttade till Stockholm och om att se min hemort Helsingborg, min släkt och mina vänner på lite avstånd. Jag kommer ta upp allt det jag gillar med Skåne, men självklart även rasismen och de andra dumheterna, säger Carl Stanley.


Marcus Berggren följer med som support på "Ärligt talat”-turnén. Marcus är programledare i Tankesmedjan i P3 och skriver för Nöjesguiden. Dessutom gör han podcasten Tombola tillsammans med Carl Stanley.


Längd: ca 85 min utan paus
Föreställningen i rekommenderas från 16 år.
Biljetter återköpes ej.
Video- och ljudupptagning är förbjudet under föreställningen.


I slutet på 1800-talet uppkom de första planerna på att skapa egna lokaler till Göteborgs arbetare. De behövde en central plats för sin verksamhet och lokaler som passade för stora möten.

Under cirka 40 år kom Arbetareföreningens lokaler på Järntorget att fylla den funktionen, men med tiden behövdes större och modernare lokaler. Lösningen blev ett stort, gediget och funktionellt Folkets Hus.

Datum / Tid

onsdag, 22 november 2017 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Draken

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad