Menu

Pet Sematary (1989)

Göteborg

Draken
onsdag, 25 oktober 2017 kl:16:00

Louis Creed är en läkare som flyttat från storstaden med sin familj för att börja arbeta på en sjukstuga på ett stort universitet. Familjen har köpt ett stort och trivsamt hus i lantlig miljö i småstaden Ludlow och de båda barnen Ellie och lille Gage stormtrivs både med huset och med de nya grannarna, gamle Jud och Norma Crandall. Det enda smolket i bägaren är den stora motorvägen som ligger nära huset. Och snart utkräver den sitt första offer, Ellies älskade katt.


Louis vet att han måste begrava sin dotters husdjur. Men när han, assisterad av sin granne, tar med sig katten till djurkyrkogården visar det sig att det ligger en helt annan begravningsplats bakom djurkyrkogården. På Micmacindianernas begravningsplats upphör alla naturlagar att gälla.


När familjens son Gage dör, vill fadern återuppväcka honom genom att begrava honom på denna heliga begravningsplats som kan få honom att vakna till liv igen. Den versionen av sonen som återuppstår är dock inte vad fadern har förväntat sig.


I slutet på 1800-talet uppkom de första planerna på att skapa egna lokaler till Göteborgs arbetare. De behövde en central plats för sin verksamhet och lokaler som passade för stora möten.

Under cirka 40 år kom Arbetareföreningens lokaler på Järntorget att fylla den funktionen, men med tiden behövdes större och modernare lokaler. Lösningen blev ett stort, gediget och funktionellt Folkets Hus.

Datum / Tid

onsdag, 25 oktober 2017 kl: 16:00

Plats

Göteborg, Draken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad