Menu

Dungen: The Adventures of Prince Achmed

Göteborg

Draken
lördag, 30 augusti 2014 kl:18:00

Cinemateket och Göteborg International Film Festival presenterar
The Adventures of Prince Achmed, med nykomponerad livemusik av Dungen.


För att rädda sin syster från den onde och mäktige trollkarlen beger sig prins Achmed, son till kalifen av Bagdad, ut på ett äventyr som tar honom världen runt. Lotte Reinigers romantiska och uppfinningsrika tolkning av Tusen och en natt är inte bara den äldsta bevarade animerade långfilmen utan även en av de allra bästa. De minutiöst utklippta detaljer i siluetterna som användes för att ge The Adventures of Prince Achmed dess unika utseende gjordes alla för hand, och det tog tre år att färdigställa filmen. I samband med restaureringen 1999 fick den tillbaka sina originalfärger.


The Adventures of Prince Achmed (Die Abenteuer des Prinzen Achmed). Regi: Lotte Reiniger, 1926, Tyskland, 35 mm, 1 tim 12 min, engelska mellantexter, tillåten från 15 år.


Dungen består av Gustav Ejstes på piano, flöjt och hammondorgel, Reine Fiske på gitarr och mellotron, Mattias Gustavsson på bas och gitarr och Johan Holmegard på slagverk. Musiken till The Adventures of Prince Achmed uruppfördes på Cinemateket i Stockholm i våras och är Dungens första komposition för film.


I slutet på 1800-talet uppkom de första planerna på att skapa egna lokaler till Göteborgs arbetare. De behövde en central plats för sin verksamhet och lokaler som passade för stora möten.

Under cirka 40 år kom Arbetareföreningens lokaler på Järntorget att fylla den funktionen, men med tiden behövdes större och modernare lokaler. Lösningen blev ett stort, gediget och funktionellt Folkets Hus.

Datum / Tid

lördag, 30 augusti 2014 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Draken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad