Menu

Bo Kaspers Orkester

Göteborg

Draken
fredag, 11 december 2015 kl:19:30

Singelaktuella Bo Kaspers Orkester på Nordenturné i höst

Under två års tid har Bo Kaspers Orkester jobbat med sitt nya material. Nyligen släpptes singeln “Sommaren” och i oktober kommer deras elfte album, inspelat i den legendariska Atlantisstudion. I höst får publiken chansen att höra de nya låtarna live när bandet ger sig ut på en stor Nordenturné. Den 19 november är det Sverigepremiär i Uppsala och därefter spelar Bo Kaspers Orkester även i bland annat Linköping, Malmö, Göteborg, Vara, Örebro, Västerås och Stockholm.

Bo Kaspers Orkester har i över 20 år blandat pop, soul, jazz och visor i klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Låt mig komma in”, ”Amerika”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”. Efter sångaren Bo Sundströms medverkan i “Så mycket bättre” 2013, där artister som Lill Lindfors, Ebbot och Agnes tolkade deras låtar, är nu Bo Kaspers Orkester återigen aktuella med nytt material. Den 17 april släpptes den nya singeln Sommaren” och i höst kommer ett nytt album.

Bo Kaspers Orkesters elfte skiva är inspelad i den klassiska Atlantisstudion där även ABBA, Elvis Costello, Monica Zetterlund och Robyn skapat sina låtar. På albumet har Bo Kaspers Orkester gått tillbaka till sina jazziga rötter och återskapat samma närvaro och känsla som när de spelar live.

– Nu är det dags att låta Bo Kaspers vara Bo Kaspers, för att travestera tv-serien Vita Huset, hälsar bandet.

Den Grammis-belönade orkestern är ett av Nordens mest uppskattade liveband. Under sin senaste turné fick bandet högsta betyg av bland annat DN, som skrev att ”Bo Kaspers Orkester spelar i en klass för sig”.

I höst får publiken möjlighet att höra låtarna från den kommande skivan live när bandet ger sig ut på en lång Nordenturné. Höstspelningarna har premiär i Norge den 12 november och kommer till Sverige och Uppsala den 19 november. Redan i sommar gör dock Bo Kaspers Orkester en kort turné i Norge och Sverige.

Bo Kaspers Orkester består av Bo Sundström (sång, gitarr), Michael Malmgren (bas), Fredrik Dahl (trummor) och Mats Schubert (klaviatur).


I slutet på 1800-talet uppkom de första planerna på att skapa egna lokaler till Göteborgs arbetare. De behövde en central plats för sin verksamhet och lokaler som passade för stora möten.

Under cirka 40 år kom Arbetareföreningens lokaler på Järntorget att fylla den funktionen, men med tiden behövdes större och modernare lokaler. Lösningen blev ett stort, gediget och funktionellt Folkets Hus.



Bo Kaspers Orkester
2024-07-05 20:00:00
Helsingborg, Sofiero Gård



Bo Kaspers Orkester
2024-08-01 20:00:00
Blandat, BORGHOLM, Kackelstugan Stora Ute



Bo Kaspers Orkester
2024-08-02 19:00:00
Göteborg, Villa Belparc



Bo Kaspers Orkester
2024-08-03 20:00:00
Falkenberg, Hwitans trädgård



Bo Kaspers Orkester
2024-08-04 19:00:00
Blandat, SÖVDE, Sövde Amfiteater



Bo Kaspers Orkester
2024-08-16 19:00:00
Luleå, ORSA, Folkparken Skeer

Datum / Tid

fredag, 11 december 2015 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Draken

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

565kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad